Σ. Αναστασιάδης: Ήταν μια διαφορετική Ανάσταση


O Σ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤΟ  RADIO NORTH 98.0 FM : ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

« Γνωρίζουμε τι σημαίνει για όλους μας η Μεγάλη Εβδομάδα, η  Ανάσταση και το Πάσχα .Παρ όλα αυτά μείναμε πειθαρχημένοι στα μέτρα της κυβέρνησης και γιορτάσαμε την Ανάσταση και το Πάσχα από τα μπαλκόνια.. 
Ήταν συγκινητικά γιατί το ζήσαμε για πρώτη φορά , ήταν μια διαφορετική εμπειρία , μια διαφορετική Ανάσταση , να βλέπουμε στα μπαλκόνια τους συμπολίτες μας με αναμμένες λαμπάδες που έδειχναν και την πίστη τους και της αποφασιστικότητα τους να ξεμπερδέψουμε  με τον υιό» όπως υποστήριξε  ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς ,  βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Radio North 98.0 FM ,σήμερα το πρωϊ ( 20.4.2020)

Συμπλήρωσε επίσης : «Δείξαμε επιπλέον ότι είμαστε ενωμένοι , ότι είμαστε μαζί παρότι μας χώριζαν μπαλκόνια και αποστάσεις .Δώσαμε ευχές σε ανθρώπους που δεν συναντήσαμε ποτέ , που δεν μιλήσαμε ποτέ μαζί τους .Ακούστηκαν δυνατά ευχές από κάθε σπίτι και κάθε μπαλκόνι , φωνές ελπίδας και αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα»

Αναφορικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας το τριήμερο του Πάσχα υπογράμμισε :

« Η εβδομάδα ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, οι συμπατριώτες μας , όλοι οι Έλληνες έδειξαν  ωριμότητα ,άκουσαν τους ειδικούς και πειθάρχησαν στα μέτρα. Έδειξαν ότι έχουν ελπίδα και αισιοδοξία , ότι πιστεύουν ότι υπάρχει κράτος που τους προστατεύει , σύστημα υγείας που τους προστατεύει , δομές που τους προστατεύουν.
Αναδείχθηκε η δύναμη του κράτους και καταξιώθηκε στη συνείδηση των πολιτών» και πρόσθεσε ,

«Βεβαίως όλοι τώρα έχουν στραμμένο το βλέμμα προς το τέλος αυτής της δοκιμασίας και τη σταδιακή άρση των μέτρων .
Η οποία θα ξεκινήσει αν τα πράγματα κινούνται, όπως τώρα  θετικά και αν δεν έχουμε κάτι εξαιρετικά δυσάρεστο.
Η ζωή μας βέβαια θα είναι με περιορισμούς . Θα ακούσατε, ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανία άνοιγμα των καταστημάτων , αλλά με περιορισμούς . Όλα αυτά εξετάζονται, μελετούνται από την κυβέρνηση και θα ανακοινώνονται σταδιακά»
Απαντώντας σε ερώτηση  του δημοσιογράφου αναφορικά με την επόμενη μέρα , τις θέσεις εργασίας που ενδεχομενως να χαθούν , την παγκόσμια ύφεση , την κρίση από τον Κορονοιό, δεδομένης της άρνησης των Χωρών του Βορρά να συναινέσουν στην έκδοση του κορονο-ομολόγου είπε :

« Αυτή η διαφορετική Ανάσταση που ζήσαμε φέτος μας κάνει δυνατούς και ενισχύει την εικόνα μας στο εξωτερικό και αυτό θα μας βοηθήσει στην επόμενη μέρα  . 
Η Ελλάδα έγινε μια Χώρα αξιόπιστη , μια Χώρα υπόδειγμα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση της πανδημίας του Κορονοιού .
Τα προβλήματα της επόμενης μέρας,  η κυβέρνηση τα εξετάζει και τα σχεδιάζει βήμα - βήμα , γιατί δεν υπάρχει τίποτε σταθερό, όλα είναι ρευστά και μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα ......Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η προσπάθεια να πεισθεί η Ε.Ε. να στηρίξει περισσότερο τις Χώρες που έχουν πληγεί, και το αίτημα του Πρωθυπουργού μαζί με άλλους ηγέτες,  για την έκδοση του Κορονο-ομολόγου . Μέχρι αυτή τη στιγμή οι Χώρες του Βορρά το αρνούνται . Έχουν γίνει όμως βήματα από την Ε.Ε.
Η Χώρα μας συμμετέχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  δέχεται τα Ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες.
Επίσης μας έδωσε τη δυνατότητα της  ευελιξίας αξιοποίησης πόρων του ΕΣΠΑ»


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!