Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Δεν έγινε καμία παραβίαση των συστημάτων και διαρροή δεδομένων

Ανακοίνωση δημοσιεύθηκε απο το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο σχετικά με δημοσιεύματα οτι παραβιάσθηκαν τα συστήματά του και έγινε διαρροή δεδομένων. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΠΣΔ  αναφέρονται τα παρακάτω:
"Αξιότιμες κυρίες, Αξιότιμοι κύριοι, φίλοι εκπαιδευτικοί,
Τις τελευταίες ημέρες διακινούνται στο Διαδίκτυο αναφορές για παραβίαση του συστημάτων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και διαρροή δεδομένων που αυτό τηρεί. Σας ενημερώνουμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Από τη μέχρι τώρα διερεύνησή μας, προκύπτει ότι τα δεδομένα που αναφέρονται σε δημοσίευμα που αφορά στην επίθεση, δεν προέρχονται από το σύστημα χρηστών του ΠΣΔ, ούτε από τις Βάσεις Δεδομένων των υπηρεσιών του.
Προέρχονται από εφαρμογή της εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία φιλοξενείται στο ΠΣΔ, στο πλαίσιο της φιλοξενίας ιστοτόπων που παρέχει το ΠΣΔ. Τα δεδομένα που διέρρευσαν είναι παλιά.
Για το θέμα ενημερώθηκαν οι διαχειριστές της εφαρμογής για να πράξουν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις.
Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο διαβεβαιώνει τα μέλη του ότι στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, τον οποίο εφαρμόζει, ακολουθεί όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, προκειμένου να διαφυλάξει τα δεδομένα που τηρεί.
Με την ευκαιρία, σας υπενθυμίζουμε να εφαρμόζετε τις καλές πρακτικές ασφάλειας και προστασίας που προτείνει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στα μέλη του, όπως αναφέρονται στη σελίδα https://www.sch.gr/security.
Σας ευχόμαστε Χαρούμενη Ανάσταση και Καλό Πάσχα"


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!