Δεμουρτζίδης: Δημιουργήθηκε ένα ισχυρό μέτωπο κατά της καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ - Η κυβέρνηση να ακυρώσει τη διαδικασία αδειοδότησης


Ο δήμαρχος Παύλου Μελά με ανάρτησή σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενημερώνει τους πολίτες για τις  κινήσεις που έχουν γίνει απο την πλευρά του δήμου  σχετικά με την διαδικασία αδειοδότησης καύσης δευτερογενών απορριμμάτων RDF-SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας, αναφέροντας οτι "...ωρίς αστερίσκους και ομόφωνα, μπαίνουμε στην τελική ευθεία του αγώνα μας,..." . Επίσης κάνει αναφορά στις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ενός φορέα που αντιπροσωπεύει το σύνολο των Δήμων της Επικράτειας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, μετά απο προσωπική του παρέμβαση. Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη: 

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ RDF-SRF ΣΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΙΤΑΝ

Αγαπητοί συμπολίτες,
Ξεκινούν οι Άγιες Μέρες με τους ισχυρούς συμβολισμούς, το πέρασμα από το σκοτάδι στο Φως του Κυρίου και εμείς καλούμαστε να συνεχίσουμε τις στοχευμένες παρεμβάσεις και δράσεις για να ξεπεράσουμε τις πολλαπλές δοκιμασίες της δύσκολης συγκυρίας. Αγωνιζόμαστε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση για να συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας, στη μάχη της Πολιτείας απέναντι στην πανδημία και ταυτόχρονα δεν αφήνουμε να χαθεί πολύτιμος χρόνος, ούτε μια μέρα, στο κοινό σκοπό μας, να σταματήσουμε κάθε ενέργεια, σχετικά με την αδειοδότηση του ΤΙΤΑΝ για καύση αποβλήτων RDF-SRF δίπλα στις γειτονιές που μεγαλώνουν τα παιδιά μας.
Από αυτό εδώ το βήμα των κοινωνικών δικτύων, αλλά και σε κάθε επαφή μας, το μέλημά μου είναι ένα. Η άρτια ενημέρωσή σας και η ουσιαστική επικοινωνία μας, αναγκαία για να διαχειριστούμε όλες τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες αλλά και τα προβλήματα και συντεταγμένα να πετυχαίνουμε τους στόχους.
Έτσι πράξαμε και στο θέμα καύσης απορριμμάτων της βιομηχανίας ΤΙΤΑΝ και το ενδεχόμενο τροποποίησης της ΑΕΠΟ, εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Προβήκαμε στις πλέον κατάλληλες ενέργειες και επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα, ότι είναι καθολικό το αίτημα για αναστολή οποιασδήποτε ενέργειας του ΥΠΕΝ που δρομολογεί την καύση απορριμμάτων στη τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ», προκειμένου να τεθεί το ζήτημα σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ με συμμετέχοντες επιστημονικούς φορείς, αιρετούς, συλλογικότητες και τους πολίτες, όταν η ζωή μας θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.
Στην εβδομάδα που διανύσαμε και καθώς συμπληρώνονται 20 μέρες από την παραλαβή του εγγράφου που μας κοινοποιούσε τις προθέσεις του ΥΠΕΝ, έγιναν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο δεκτά τα αιτήματα μας για:
α) στήριξη του αγώνα μας από την αυτοδιοίκηση
β) συνδρομή της επιστημονικής κοινότητας
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ενός φορέα που αντιπροσωπεύει το σύνολο των Δήμων της Επικράτειας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, μετά απο προσωπική μου παρέμβαση, έδειξαν κοινωνικά αντανακλαστικά, και ζητούν με ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων τους, αναστολή κάθε απόφασης σχετικά με το «ΤΙΤΑΝ» και διενέργεια δημόσιας διαβούλευσης.
Με ευθύνη και χωρίς χρονοτριβή, απάντησαν θετικά το ΑΠΘ – Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικής Μηχανικής και το ΤΕΕ/ΤΚΜ, στην επιστολή – αίτημα που τους προωθήσαμε και αποδέχτηκαν να συνεισφέρουν με όλες τις δυνάμεις τους, στην πολύπλευρη και τεκμηριωμένη διερεύνηση του θέματος, με ομάδες εργασίας από ειδικούς επιστήμονες που θα συμμετέχουν στον ανοιχτό δημόσιο διάλογο.
Τις τελευταίες ώρες, είχα τηλεφωνικές επαφές με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και όλους τους Βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, ενώ συνομίλησα με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ Μανώλη Γραφάκο.
Να σας υπενθυμίσω τη συνεργασία με τους δημάρχους δυτικής Θεσσαλονίκης και τη διαπαραταξιακή ομοφωνία στο Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά, τις επιστολές προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, τους βουλευτές όλης της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, την εκπρόσωπο του πρωθυπουργού στη πόλη μας Μαρία Αντωνίου και προς άλλους σημαντικούς επιστημονικούς φορείς πέραν του ΑΠΘ και του ΤΕΕ, από όπου αναμένονται οι απαντήσεις τους.
Δημιουργήσαμε ένα ισχυρό μέτωπο, που το ενισχύουν δεκάδες σύλλογοι και πρωτοβουλίες συμπολιτών μας οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν αξιοποιώντας κυρίως τη δύναμη του διαδικτύου και γενικότερα της τεχνολογίας, λόγω του περιορισμού.
Αγαπητοί συμπολίτες,
Χωρίς αστερίσκους και ομόφωνα, μπαίνουμε στην τελική ευθεία του αγώνα μας, και αξιώνουμε υπευθυνότητα, διαφάνεια και σεβασμό στους πολίτες, τους αυτοδιοικητικους θεσμούς και τις αποφάσεις τους.
Αναμένουμε να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!