Πράσινοι: Αντιπεριβαλλοντικό και αντιδημοκρατικό το πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση


Πράσινοι: Αντιπεριβαλλοντικό και αντιδημοκρατικό το πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αντιπεριβαλλοντικό και αντιδημοκρατικό το πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο κορωνοϊός δεν εξαφάνισε την μεγάλη απειλή της κλιματικής κρίσης, επομένως το περιβάλλον δεν μπορεί να αποτελεί υποενότητα του αναπτυξιακού προγράμματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που παρουσίασε η κυβέρνηση αλλά να εμπεριέχεται και να κυριαρχεί σε όλες τις πολιτικές της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής διοίκησης.

Σήμερα, δεν μπορεί να σχεδιάζονται με κοντή μνήμη αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές με πρόσχημα την επανεκκίνηση της οικονομίας. Για μας τους Πράσινους είναι αδιαπραγμάτευτο ότι οποιοσδήποτε κυβερνητικός σχεδιασμός πρέπει να γίνεται στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανάσχεσης της κλιματικής κρίσης. Στην πολιτική προστασία, στην ποιότητα ζωής, στα αδέσποτα ζώα, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον τουρισμό, στην ψηφιακή σύγκληση και στην κοινωνική πολιτική, η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι βασικό συστατικό στοιχείο και όχι υποενότητα.

Με μεγάλη ανησυχία είδαμε επίσης να απουσιάζουν η κυκλική οικονομία, η ενέργεια και οι μεταφορές από τους άξονες προτεραιότητας της μετεξέλιξης του Φιλόδημος! Εκτός αυτού, διατηρείται το απαράδεκτο στοιχείο των κεντρικά κατευθυνόμενων οριζόντιων δράσεων αφαιρώντας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση την αρχή της αυτοτέλειας και της αρμοδιότητας επί των τοπικών υποθέσεων.

Τέλος, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την σύσταση μονοκομματικής, διορισμένης από τον Υπουργό, Επιτροπής Αξιολόγησης των προτάσεων των δήμων, χωρίς τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και ανεξάρτητων υπαλλήλων της δημόσιας διοίκησης. Αυτό φοβόμαστε ότι μας πάει πολλά χρόνια πίσω στους καιρούς του απόλυτου κομματικού κράτους και σε αδιαφανείς συμβάσεις με "φωτογραφικούς" διαγωνισμούς.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!