Σ. Αναστασιάδης: Θα στηριχθεί η αγροτική οικονομία


O Σ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ  Η  ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη  συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωϊ (14.4.2020) στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 fm, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς  και βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης , Σάββας Αναστασιάδης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η Αγροτική Οικονομία θα στηριχθεί από την Πολιτεία.
Αναφερόμενος  στο ενδεχόμενο μειωμένης απορρόφησης αμνοεριφίων είπε: «Οι αιγοπροβατοτρόφοι ανησυχούν φέτος κυρίως ως προς τη ζήτηση, που έχει άμεση εξάρτηση με το εισόδημά τους.
«Έχω ασχοληθεί με το θέμα , μίλησα με τον Υπουργό, με οργανώσεις και αγρότες. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει πόσα αμνοερίφια θα καταναλωθούν, περιμένουμε να δούμε πως θα πάει.  Υπάρχει ετοιμότητα από την Πολιτεία , εάν δεν υπάρξει κατανάλωση , θα ικανοποιηθεί και αυτή η μερίδα των συμπολιτών μας.
Πριν από  δεκαπέντε ημέρες  έκανα παρέμβαση για το θέμα αυτό, με ερώτηση που κατέθεσα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον αρμόδιο Υπουργό»
Κληθείς να σχολιάσει τι πρόκειται να γίνει με την έλλειψη εργατικών χεριών και την απασχόληση των εποχικών αλλοδαπών υπογράμμισε:
«Το θέμα  λύνεται με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ψηφίζεται σήμερα. Είχα κάνει και εγώ προτάσεις και παρέμβαση προς τον αρμόδιο Υπουργό.
Η ρύθμιση θα αφορά όσους αλλοδαπούς έχουν πάρει άδεια εργασίας αλλά βρίσκονται στην πατρίδα τους και δεν την ανανέωσαν και θα πάρουν παράταση,  αλλά και για όσους δεν έχουν, θα βγαίνουν πιο εύκολα άδειες εργασίας. Και βεβαίως θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου για να μην γίνονται φορείς του Κορονοιού.
https://www.youtube.com/watch?v=ejorLcLnvqM


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!