Πρωτοβουλία 123 συλλόγων, σωματείων και φορέων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας


Πρωτοβουλία 123 συλλόγων, σωματείων και φορέων
κατά της καύσης απορριμμάτων RDF SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας

« Μαζική η πρώτη συνάντηση! - Ξεκινάμε μαζικές κινητοποιήσεις - Θα γίνει ζήτημα όλης της Θεσσαλονίκης - Βάζουμε STOP στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ»
Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των  123 συλλόγων που συσπειρώνονται στην Πρωτοβουλία κατά της καύσης απορριμμάτων RDF SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας μετά την καραντίνα λόγω του COVID 19, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαΐου στο ανοιχτό θέατρο Κρύας Βρύσης στην Πολίχνη του δήμου Παύλου Μελά.
Με ένα στόμα, μια φωνή είπαμε ΟΧΙ στην καύση που δρομολογεί η κυβέρνηση και αποφασίσαμε δυναμικές κινητοποιήσεις  και δράσεις σε όλη την Θεσσαλονίκη.
Στην αρχή έγινε ενημέρωση- απολογισμός,  σχετικά με τις προτάσεις και τις δράσεις της Πρωτοβουλίας, με τις συναντήσεις που έγιναν, με τις επιστολές που στάλθηκαν προς τους βουλευτές Θεσσαλονίκης όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τον περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα και το περιφερειακό συμβούλιο,  τα μέσα  δικτύωσης που δημιουργήθηκαν (σελίδα στο FB και ιστοσελίδα- blog), η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών κ.ά.
Αμέσως μετά έγινε μία αναφορά για τα διαχρονικά προβλήματα της συμβίωσης με μια τσιμεντοβιομηχανία που είναι μέσα στον αστικό ιστό, τις σοβαρές επιπτώσεις τηςκαύσης RDF SRF στο ΤΙΤΑΝ που πήγε να περάσει η κυβέρνηση εν μέσω COVID 19, τι κρύβεται πίσω από όλο αυτό και τις ενστάσεις που υπάρχουν για τη μελέτη διασποράς αερίων ρύπων.
Στο κυρίως μέρος της γενικής συνέλευσης, τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων και απλοί πολίτες, και αφού δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους, πρότειναν δράσεις και κινητοποιήσεις. Οι εκπρόσωποι απαίτησαν καθολικά την κλιμάκωση του αγώνα και δήλωσαν αποφασισμένοι ότι ενωμένοι θα σταματήσουμε τη διαδικασία αδειοδότησης του ΤΙΤΑΝ.
Μέσα από τις τοποθετήσεις, καταγγέλθηκε ότι η καύση συνδέεται με την προσπάθεια του ομίλου να μειώσει το κόστος παραγωγής του για να αυξήσει ακόμα περισσότερα τα κέρδη του. Και αυτές οι επιδιώξεις του ομίλου κινούνται στις ράγες του νομοθετικού πλαισίου, ευρωπαϊκού και εθνικού, που νομοθέτησαν και στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, οι εκπρόσωποι των συλλόγων θέλοντας να δείξουν ότι όλοι μαζί είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα, σήκωσαν ένα χαρτί όπου αναγράφονταν ποιον σύλλογο εκπροσωπεί ο καθένας. Είναι η καθολική απαίτηση των πολιτών που στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.
Στον επίλογο της συνάντησης έγινε ένας απολογισμός της συζήτησης και ορίστηκαν να γίνουν άμεσα μια σειρά από κινητοποιήσεις και δράσεις στις γειτονιές. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:
·         Πορεία διαμαρτυρίας στις γειτονιές του Δήμου Παύλου Μελά το Σάββατο 30/5 στις 11:30 με αφετηρία και κατάληξη το δημαρχείο Παύλου Μελά, με σκοπό και την μαζική ενημέρωση των πολιτών για την εξέλιξη.

·         Μεγάλη μουσική συναυλία στην κεντρική πλατεία Ευκαρπίας και πορεία στους δρόμους της Ευκαρπίας, την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος στις 5/6.

·         Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας μέσα στον Ιούνιο.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!