Κοινή επίσκεψη των Περιφερειακών Παρατάξεων “Πράξεις για την Μακεδονία” και “Οικολογία - Πράσινη λύση” στον Δήμο Παύλου Μελά

Εκπρόσωποι των Περιφερειακών Παρατάξεων "Οικολογία - Πράσινη λύση" και "Πράξεις για την Μακεδονία" με επικεφαλής τους Φίλιππο Γκανούλη και Χρήστο Παπαστεργίου και τους Λίζα Αβραμίδου, Ξενοφώντα Ζήση, Γιώργο Τρελλόπουλο και Χρόνη Μακρίδη επισκέφθηκαν σήμερα το Δήμο Παύλου Μελά και συζήτησαν με το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ.κ. Δ. Δεμουρτζίδη και Σ. Λαζαρίδη το ζήτημα της "καύσης" στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ καθώς και άλλα, σημαντικά, ζητήματα του Δήμου. 
 
 Η Δυτική Θεσσαλονίκη, είναι από τις πιο υποβαθμισμένες αστικές ζώνες της χώρας, ειδικά σε ότι αφορά την ποιότητα  ζωής.  Οι διαχρονικές ευθύνες της πολιτείας είναι μεγάλες. Ήρθε, όμως, η ώρα να αλλάξει αυτή η πραγματικότητα.  Πλέον η αειφορία, η βιώσιμη ανάπτυξη, η ανθεκτικότητα, η οικολογία, η ποιότητα ζωής, η κοινωνική συνοχή και το υψηλής ποιότητας περιβάλλον είναι μεγάλα στοιχήματα της εποχής και  πεδία άσκησης προοδευτικών, σύγχρονων πολιτικών.
 
 Στόχος των δύο παρατάξεων είναι το άνοιγμα του διαλόγου σχετικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό σε βάθος χρόνου, σταδιακής μετεγκατάστασης οχληρών και ρυπογόνων βιομηχανικών μονάδων της Δυτικής Θεσσαλονίκης με κίνητρα της πολιτείας, όπως για παράδειγμα το εργοστάσιο  ΤΙΤΑΝ.  Η πολιτεία οφείλει να συνδράμει μακροπρόθεσμα στη λύση αυτή προς όφελος της Δημόσιας Yγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Έως τότε και σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, την Τοπική Κοινωνία και την Επιστημονική Κοινότητα, η μονάδα αυτή οφείλει να επιλέξει, να εφαρμόσει και να ελέγχει/ελέγχεται σε μόνιμη βάση, τις πλέον ασφαλείς διαδικασίες παραγωγής, ανεξαρτήτως ενεργειακού κόστους, παράλληλα με την εγκατάσταση ενός αξιόπιστου ανεξάρτητου συστήματος ελέγχου εκπομπών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τη γραφειοκρατία, να προχωρήσει σε ουσιαστική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, αλλά και να αποδεχθεί συστήματα συνεχούς τεχνικού ελέγχου από την Περιφέρεια και τους Δήμους, με την ενεργό συμμετοχή των συλλογικών φορέων της περιοχής.  
 
 Μόνον έτσι, σε συνδυασμό και με την διαφύλαξη των ελεύθερων χώρων, την επέκταση του αστικού πρασίνου, τη βέλτιστη διαχείριση των απορριμμάτων με την διαλογή στην πηγή και τις αναγκαίες υποδομές κοινής ωφέλειας, η Δυτική Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει προοπτική και οι πολίτες της ελπίδα. Η ανάπτυξη είναι πάντοτε στρεβλή και επικίνδυνη, όταν μπαίνει πάνω από την υγεία των κατοίκων, των εργαζομένων και την  προστασία του περιβάλλοντος. 
 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Παύλου Μελά κ. Δημήτρη Δεμουρτζίδη και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Σάκη Λαζαρίδη για την αναλυτική ενημέρωση και να τονίσουμε ότι θα συνεχίσουμε, εντός και εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου, τις προσπάθειες για να γίνει η Κεντρική Μακεδονία και η Δυτική Θεσσαλονίκη περιοχή αξιοβίωτη για τους πολίτες της.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!