Συνεργασία Τώρα Ωραιοκάστρου: Ποιός διοικεί τελικά αυτόν τον τόπο;

Το αλαλούμ και η αλαζονεία μιας διοίκησης που άγεται και φέρεται...
Η πρόταση για δημιουργία πεζόδρομου με κυβόλιθους στο κέντρο της αγοράς, έγινε από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της κυκλοφοριακής μελέτης του τότε Δήμου Ωραιοκάστρου.
Το να θέλεις ως νέα διοίκηση να ξηλώσεις τους κυβόλιθους και να επαναφέρεις την άσφαλτο είναι μία Πολιτική και Αισθητική επιλογή! Είναι η εύκολη λύση σε σχέση με την τακτική συντήρηση των κυβολίθων και ταυτόχρονα σηματοδοτεί την αλλαγή προτεραιοτήτων στην χρήση του πεζόδρομου υπέρ των αυτοκινήτων, με αύξηση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων και του κινδύνου ατυχημάτων για τους πεζούς !
Η διαδικασία για να γίνει η παρέμβαση είναι απλή και δεν έχει αλλάξει τα τελευταία δέκα χρόνια.
Πρώτα διαβουλεύση με τους φορείς π.χ. τον Εμπορικό Σύλλογο,σύνταξη μελέτης και απόφαση του 11μελούς κοινοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, μετά απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ) και έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.).
Τι έγινε στον Δήμο μας;
-Στις 28/4 -στην συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη της Ε.Π.Ζ., ήρθε ε.ημ. το θέμα για κλείσιμο της Λ.Δημοκρατίας λόγω ασφαλτόστρωσης! Παρά τις ενστάσεις μας περί μη ύπαρξης μελέτης κ.α., το θέμα ψηφίστηκε. Σε ερώτηση μου δε την ίδια μέρα στο Δ.Σ. προς τον Δήμαρχο για το θέμα ,αυτός μου απάντησε ότι περίσσεψαν κάποια ασφαλτικά από την εργολαβία και είπαν να τα ρίξουν εκεί!
-Στις 29/4 -στην συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Κοινοτικού Συμβουλίου, τίθεται από την σύμβουλό μας το θέμα της μή ενημέρωσης των συμβούλων και της ανυπαρξίας μελέτης. Μπροστά στην καθολική αντίδραση των Συμβούλων η Πρόεδρος με την γραμματέα, τους υπόσχονται ότι θα έχουν την μελέτη την επομένη και θα μπορούν να ψηφίσουν με μέιλ μεταξύ 10 κ 11 το πρωί!!!
Το τι έγινε με την παράτυπη ψηφοφορία και πως το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, το κατήγγειλαν με επιστολές τους η Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου κα Τοψή (συνδ. Τσακίρη) και τα μέλη κα Παλτατζίδου (συνδ. Πολυχρονίδη) και κος Χαραβόπουλος (συνδ. Γαβότση)!
Για την υπερπαραταξιακή τους προσπάθεια υπεράσπισης του δικαιώματος διαμόρφωσης πολιτικού λόγου και θέσεων των μελών του κοινοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου τους αξίζουν συγχαρητήρια!
Θα πρέπει επίσης εδώ να πούμε ότι το 11μελές εκλεγμένο Κοινοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που μέχρι σήμερα δεν έχει γραφείο για να μπορούν οι 25.000 κάτοικοι να επικοινωνούν με τους Συμβούλους του! Αυτό αν δεν είναι κατόρθωμα της διοίκησης!
-Στις 4/5, στις 12.00 συνεδριάζει η Ε.Π.Ζ. και στις 15.00 το Δ.Σ. διά περιφοράς -χωρίς δλδ την δυνατότητα αντιπαράθεσης όπως στην τηλεδιάσκεψη και ζητείται από τους Συμβούλους να ψηφίσουν για το θέμα χωρίς μελέτη, με μέιλ ή με SMS στο κινητό της Προέδρου!
-Στις 4/5, ενδιάμεσα στις 13.00 συνεδρίασε και η Οικονομική Επιτροπή με άλλα θέματα με τηλεδιάσκεψη!
Σε αυτή την παρωδία και εμπαιγμό των Θεσμών εμείς δεν συμμετείχαμε, αρνούμενοι να νομιμοποιήσουμε πρακτικές λήψης αποφάσεων που δεν τιμούν κανένα, ιδιαίτερα δε όταν αυτές υλοποιούνται από νέους ανθρώπους! Κρίμα!
Τέλος μας προβληματίζει το γεγονός ότι μιά διοίκηση που έχει προσλάβει -με χρήματα των δημοτών, του κόσμου τους συμβούλους, υπέπεσε σε τόσα σοβαρά ατοπήματα! Ποιούς εμπιστεύεται ο Δήμαρχος και γιατί απασχολεί τόσους συμβούλους αν τα ξέρει όλα ο ίδιος! Αν τους θέλει μόνον για να του ΄ομορφαίνουν΄ με λόγια, φωτογραφίες και δελτία τύπου την καθημερινότητα τότε ΟΧΙ με χρήματα των πολιτών!
Τα σύννεφα κακών μαντάτων πληθαίνουν πάνω από τον ουρανό του Δ. Ωραιοκάστρου.
Η αγωνία και το ερώτημα μας είναι: Ποιός διοικεί τελικά αυτόν τον τόπο;
Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης ''Συνεργασία Τώρα'', οι δημοτικοί Συμβουλοι:
Ανέστης Πολυχρονίδης, Γ. Παρισόπουλος, Ηρ. Τσακαλίδης, Ηλ. Λαζαρίδης, Β. Μαντά
Οι κοινοτικοί Συμβουλοι: Ευτ. Παλτατζίδου, Ευγ.Τσακίρη


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!