Η Καλαμαριά πήρε πράσινο φως για εγκαταστάσεις στέγασης δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης
Η Καλαμαριά πήρε πράσινο φως για εγκαταστάσεις στέγασης
δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

Εγκρίθηκε και εντάχθηκε  στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χθες (12/05) η  πρόταση με στοχευμένη παρέμβαση που είχε υποβάλλει ο Δήμος Καλαμαριάς στις 24  Απριλίου 2020  στο αρμόδιο υπουργείο στο πλαίσιο της δράσης « Προσωρινές εγκαταστάσεις στέγασης για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία της χώρας».
΄Ετσι, ο Δήμος πήρε το πράσινο φως από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εξασφαλίζοντας το ποσό των 1.646.960,69 € , προκειμένου να αντιμετωπίσει  τις ανάγκες  στέγασης  των  μαθητών του Νηπιαγωγείου που θα προκύψουν από την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Οι εργασίες κατασκευής 15 τμημάτων  που αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα περιλαμβάνουν την κατασκευή παραρτημάτων σε τέσσερα Νηπιαγωγεία της Καλαμαριάς, του 3ου, του  12ου, του 13ου και του 22ου και αναμένεται να ετοιμαστούν μέχρι  την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Για την τόσο άμεση υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού στόχου κρίθηκε απαραίτητη η επίσπευση των διαδικασιών διαγωνισμού αλλά και αδειοδότησης με νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Παιδείας, γεγονός που τονίστηκε από τον Δήμαρχο, Γιάννη Δαρδαμανέλη, στη γενική γραμματέα του υπουργείου  κ. Αναστασία  Γκίκα.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!