«Η Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή» από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία


«Η Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή»  από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία το ιστορικό βιβλίο “Η Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή”, του Πέτρου Στ. Μεχτίδη, στο οποίο περιγράφονται τα γεγονότα από το 1918 έως τη Συνθήκη της Λοζάνης, με φωτογραφίες και αρχειακό υλικό από τη συλλογή του συγγραφέα.
Η Μικρασιατική Εκστρατεία υπήρξε η δυσκολότερη που ανέλαβε ο ελληνικός στρατός, επειδή διεξήχθη μακριά από τη μητροπολιτική Ελλάδα, σε ακαθόριστο διεθνές περιβάλλον, με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, σε ένα εχθρικό και ιδιαίτερο γεωμορφολογικά πεδίο μάχης.

Σε αυτό το βιβλίο ερευνάται αν υπήρχε δυνατότητα ή πιθανότητα ελληνικής επιτυχίας, πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Παρουσιάζεται: η προϊστορία της ελληνικής παρουσίας, οι διπλωματικές διεκδικήσεις, η διαμάχη Βενιζελικών και Βασιλικών, η ιστορική απόβαση του 1919, οι θρίαμβοι του 1920 και 1921. Αναλύεται η αμφιλεγόμενη εκστρατεία προς την 'Αγκυρα, το δραματικό 1922 με την υποχώρηση, την Καταστροφή της Σμύρνης, τους διωγμούς και την προσφυγιά.

Το βιβλίο κλείνει με σύντομη ανάλυση της Συνθήκης της Λοζάνης, που αποτελεί τον βασικό πυλώνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων από το 1923 έως σήμερα.

σελ. 416, σχ. 17,5χ24, κωδ. 085.2784 (ISBN: 978-960-644-035-9)



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!