Στήριξη Ο.Ε.Ε.Θ. στον κλάδο εστίασης

ΣΤΗΡΙΞΗ Ο.Ε.Ε.Θ. ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
 
Δυο μήνες μετά από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα από τον κορωνοϊό Covid -19 στη χώρα μας, μετά από μια μακρά περίοδο καραντίνας η οποία δοκίμασε τις αντοχές όλων μας τόσο σε ατομικό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο έφτασε πλέον η ώρα να βγούμε έξω από τα σπίτια μας και να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα αλλά και τις άγνωστες ακόμη συνέπειες και προκλήσεις που μας επιφυλάσσει αυτή.

Παρά το γεγονός ότι η αντίδραση της κυβέρνησης του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν άμεση και λήφθηκαν αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα τόσο για την πρόληψη και μη εξάπλωση του κορωνοϊού Covid – 19 όσο και για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας αλλά και των διαφόρων επιχειρήσεων ανεξαρτήτου μεγέθους δυστυχώς διαπιστώνουμε την έλλειψη ιδιαίτερης μέριμνας για τον χώρο της εστίασης που αποτελεί σημαντικό κλάδο της οικονομίας καθώς συνδέεται άμεσα με την γερή βιομηχανία της χώρας μας τον τουρισμό.

Για το λόγο αυτό έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της Ο.Ε.Ε.Θ. κυρίου Κωνσταντίνου Ιακώβου αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής θέλουμε να δηλώσουμε έμπρακτα την αμέριστη στήριξη μας στα δίκαια αιτήματα αλλά και τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ του Νομού Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση του κλάδου της εστίασης τη δύσκολη αυτή χρονικά περίοδο. Ιδιαίτερη λύπη και απογοήτευση μας προκαλεί το γεγονός ότι τα αιτήματα τους δεν έχουν εισακουσθεί ακόμη από το κυβερνητικό επιτελείο. Αντιθέτως οι όροι τους οποίους έχει επιβάλλει η κυβέρνηση προκειμένου να επαναλειτουργήσει αυτός ο κλάδος είναι τόσο δυσμενείς που πολλοί από τους επαγγελματίες του χώρου εκφράζουν φανερά τον φόβο ότι οι επιχειρήσεις τους θα οδηγηθούν στην πτώχευση και κατ’ επέκταση στην απώλεια ενός μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας.

Ευελπιστούμε πως τόσο η κυβέρνηση όσο και οι αρμόδιοι φορείς θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους τη σπουδαιότητα του κλάδου της εστίασης και θα προβούν σύντομα σε διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να μπορέσουν όλοι οι επαγγελματίες αλλά και οι εργαζόμενοι της εστίασης τόσο στο Νομό Θεσσαλονίκης όσο και σε όλη την ελληνική επικράτεια να επανέλθουν ομαλά στην κανονικότητα έχοντας τις λιγότερες στο μέτρο του εφικτού απώλειες από την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε αυτή τη περίοδο. Είναι χρέος της ελληνικής κυβέρνησης να προσφέρει σε όλους τους πολίτες και επαγγελματίες αυτής της χώρας εμπράκτως τη στήριξη της με μοναδικό γνώμονα το συλλογικό όφελος της κοινωνίας μας.


          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ               ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΗΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!