Σάββας Αναστασιάδης: Η ατομική ευθύνη αποκτά τώρα ακόμη μεγαλύτερη σημασία


Σάββας Αναστασιάδης: Η ατομική ευθύνη αποκτά τώρα ακόμη μεγαλύτερη σημασία

« Χρειάζεται να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή, έτσι ώστε να μηδενιστούν οι πιθανότητες διασποράς του Κορονοϊού..» ανέφερε ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης σε συνέντευξη  που παραχώρησε σήμερα το πρωϊ ( 7.5.2020) στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης  fm 100  , σημειώνοντας πως  η ατομική ευθύνη αποκτά τώρα ακόμη μεγαλύτερη σημασία.
 «… Αντιλαμβάνομαι τη νεολαία που επιθυμεί περισσότερο από όλους να έχει τη δυνατότητα να βγει στις πλατείες , να μιλήσει, να εκφραστεί , να διασκεδάσει, όμως το πρόβλημα δεν το  ξεπεράσαμε ακόμη.  Χρειάζεται να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή  , έτσι ώστε να μηδενιστούν οι πιθανότητες διασποράς του Κορονοϊού… Πρέπει και οι νέοι και οι γονείς να καταλάβουν ότι τα πράγματα μπαίνουν στην τελευταία φάση και πως  η επάνοδος στην κανονικότητα δεν είναι εύκολη… Η ατομική ευθύνη αποκτά τώρα ακόμη μεγαλύτερη σημασία » είπε χαρακτηριστικά.

Σε  ερώτηση  σχετικά με το ότι,   η αντιπολίτευση κατηγορεί την  κυβέρνηση ότι εφαρμόζει με αυταρχικό τρόπο τη διαδικασία των μέτρων απάντησε:
« Κατανοώ  την αμηχανία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία  βλέπει τις επιτυχίες της κυβέρνησης που είναι συνεχείς αυτή την περίοδο, από την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης στον Έβρο και στη συνέχεια τη διαχείριση του Κορονοϊού»
 Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε επίσης  ότι  ο κ. Τσίπρας και η αντιπολίτευση θα έπρεπε να έχουν πάρει μαθήματα και από το παρελθόν και την περίοδο της δικής τους διακυβέρνησης και να είναι πιο σοβαροί, διότι σοβαρότητα χρειάζεται κυρίως αυτή η περίοδος και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουμε και θα έχουμε στο μέλλον , όπως αυτά της οικονομίας που έρχονται.

Αναφορικά με το αν υπάρχουν περιθώρια να ανοίξουν νωρίτερα από την 1η Ιουνίου που ήταν στο αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης καφέ, μπαρ και εστιατόρια  υπογράμμισε:

Η κυβέρνηση παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις ,  όλα αναμένονται να κριθούν τα επόμενα 24ωρα, όλα θα γίνουν βήμα- βήμα  με υπεύθυνο τρόπο , και ενδεχομένως, έχει λεχθεί, τα καταστήματα εστίασης να ανοίξουν νωρίτερα από την 1η Ιουνίου.

Για  το θέμα της ύφεσης ο βουλευτής ΝΔ ανέφερε:
« Οι Ελληνικές αρχές  προσδιορίζουν  την ύφεση στο 4,7%. Είδαμε χθες την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή να την διπλασιάζει , αλλά εκτιμώ πως  αυτό συμβαίνει διότι πρώτον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει διαφορετικές προβλέψεις για τον χρόνο ανοίγματος της οικονομίας και δεύτερον στο ότι λαμβάνει υπόψη μόνο μέρος των μέτρων που υλοποιούνται. Δεν λαμβάνει υπόψη τη ρευστότητα ύψους 7 δισ. ευρώ που θα πάνε στην αγορά και στις επιχειρήσεις.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!