Ακραίος λαϊκισμός ή ακραία άγνοια; απάντηση της διοίκησης δήμου Ωραιοκάστρου σε Π. Σκαρλάτο


Ακραίος λαϊκισμός ή ακραία άγνοια;

Παραβιάζει ανοιχτές θύρες ο κ. Σκαρλάτος, προτείνοντας μέτρα για την ελάφρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα οποία όμως ο δήμαρχος και η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου έχουν ήδη δρομολογήσει και θέσει σε εφαρμογή από καιρό.
Αλήθεια, δεν θυμάται ή δεν κατάλαβε ο κ. Σκαρλάτος τι κλήθηκε να ψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο της 8ης Απριλίου και μιλά σήμερα για απαλλαγές τελών για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω κορονοϊού;
Να του θυμίσουμε, λοιπόν, ότι αυτό που επιχειρεί σήμερα να οικειοποιηθεί ως δική του πρόταση αποτελεί πρωτοβουλία την οποία ανέλαβε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης ήδη από τις 21 Μαρτίου. Μάλιστα, η πρόταση του δημάρχου για πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελών για όλες τις επιχειρήσεις που υποχρεώθηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων για τον νέο κορονοϊό κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο στις 8 Απριλίου και ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του οργάνου, μηδέ του κ. Σκαρλάτου εξαιρουμένου.
Όταν προτείνει, εξάλλου, ο ίδιος απαλλαγές πληρωμών από τις επιχειρήσεις για τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, δεν γνωρίζει ότι στον δήμο Ωραιοκάστρου η συγκεκριμένη κατηγορία τελών δεν υφίσταται καν μέχρι σήμερα, διότι πολύ απλά οι προηγούμενες διοικήσεις δεν είχαν φροντίσει να προχωρήσουν στην έκδοση των προβλεπόμενων κανονιστικών αποφάσεων; Επόμενο βήμα για τη δική μας διοίκηση είναι να εκκινήσουμε τη διαβούλευση και τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση του αναγκαίου κανονιστικού πλαισίου για τη χρήση των παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων, πιστοί στην εντολή που λάβαμε να βάλουμε σε τάξη αυτά για τα οποία οι προηγούμενοι αδιαφόρησαν.
Ο κ. Σκαρλάτος επιδίδεται και σε μια πλειοδοσία προτάσεων σχετικά με ρυθμίσεις και διευκολύνσεις ως προς την τακτοποίηση οφειλών από μέρους των πληττόμενων επιχειρήσεων. Λυπόμαστε που και πάλι έρχεται δεύτερος, αφού και τα ζητήματα αυτά έχουν αντιμετωπιστεί από καιρό σύμφωνα και με σχετικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Σε μια έξαρση λαϊκισμού, μάλιστα, δεν διστάζει να προτείνει μέτρα και μειώσεις για τους επαγγελματίες ακόμη και «πέραν των νομοθετημένων», όπως ευθαρσώς παραδέχεται ο ίδιος. Δεν γνωρίζει για παράδειγμα ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων στην οποία αναφέρεται έχει λήξει και μπορεί να επανέλθει μόνο με νομοθετική πρωτοβουλία, που βεβαίως δεν ασκείται από τα δημοτικά συμβούλια, αλλά από τις κυβερνήσεις και τη Βουλή των Ελλήνων; Ένας δημοτικός σύμβουλος, πολλώ δε μάλλον ένας επικεφαλής παράταξης θα περίμενε κανείς να έχει μια στοιχειωδώς καλύτερη γνώση για το πού αρχίζουν και πού σταματούν οι αρμοδιότητες ενός δήμου μέσα πάντοτε στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του.
Η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου και σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα στην πράξη.
ü Απαλλάσσουμε όλες τις επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω κορονοϊού από την υποχρέωση καταβολής τελών για όσο διάστημα βρίσκονται σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα.
ü Αναστέλλουμε και παρατείνουμε όλες τις βεβαιωμένες οφειλές για τις πληττόμενες επιχειρήσεις.
ü Εξετάζουμε ήδη, σε απόλυτη συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, τη δυνατότητα αύξησης του εξωτερικού χώρου που έχουν στη διάθεσή τους τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν μεγαλύτερο αριθμό πελατών.
ü Προετοιμάζουμε καμπάνια για τη στήριξη της τοπικής αγοράς.
Ως υπεύθυνη δημοτική αρχή απαντάμε στην κρίση με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και ανάκαμψης. Όποιος το επιθυμεί μπορεί να συνταχθεί στην προσπάθεια.

Από τη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!