Ο Δήμος Καλαμαριάς καθαρίζει σήμερα την παραλία στο ΚαραμπουρνάκιΟ Δήμος Καλαμαριάς καθαρίζει σήμερα την παραλία στο Καραμπουρνάκι

Με στόχο ο Δήμος Καλαμαριάς να προσφέρει μια παραλία καθαρή, τόσο στους κατοίκους, όσο  και στο κοινό  που την επισκέπτεται, ξεκίνησε σήμερα τον καθαρισμό στην παραλία  στο Καραμπουρνάκι μέχρι και το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.  
Από το πρωί, παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Πρασίνου και Ανακύκλωσης, Στέλιου Ματσαρίδη, συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν τις εργασίες  απομάκρυνσης του στρώματος των φυκιών που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή όλο τον Χειμώνα,  λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι εργασίες θα συνεχιστούν έως ότου ολοκληρωθεί ο καθαρισμός και καταστεί η παραλία, ενόψει και του καλοκαιριού,  όμορφη καθαρή και ασφαλής.
Πάντως από την περιοχή αναμένεται να συγκεντρωθούν μεγάλες ποσότητες φυκιών τα οποία ο Δήμος θα διαχειριστεί με μηχάνημα και στη συνέχεια  θα τα απομακρύνει με φορτηγά.
Πριν λίγες μέρες μέσα από εθελοντικές δράσεις έγινε καθαρισμός  της παραλίας στη  Ν. Κρήνης και σκοπός είναι να ακολουθήσουν εργασίες καθαρισμού και στα υπόλοιπα τμήματα έως ότου απομακρυνθούν φύκια και σκουπίδια  σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου.
Δήλωση δημάρχου Καλαμαριάς
«Ξεκινήσαμε σήμερα τον καθαρισμό στην παράκτια ζώνη στο Καραμπουρνάκι,  μια όχι και τόσο εύκολη δουλειά, για να απομακρύνουμε τον όγκο των συσσωρευμένων φυκιών που έχει ξεβράσει η θάλασσα. Ο καθαρισμός της ακτής γίνεται χειρωνακτικά, με τσουγκράνες από συνεργεία του Δήμου μας κι αυτό γιατί η γραφειοκρατία, λειτουργεί ανασταλτικά στη χρήση μηχανημάτων που θα ολοκλήρωναν τις εργασίες  σε πολύ λιγότερο χρόνο, καθώς είναι απαραίτητη προϋπόθεση  η  έγκριση του Λιμεναρχείου. Σε ένα Δήμο που προσπαθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του προς  όφελος των πολιτών της τοπικής κοινωνίας δεν μπορεί να εξαντλείται η γραφειοκρατία.
Σήμερα που πλησιάζουμε το καλοκαίρι και ο υδράργυρος παίρνει την ανιούσα, με ότι αυτό συνεπάγεται, θέλουμε με τον καθαρισμό να καταστήσουμε την παραλία   καθαρή και προστατευμένη τόσο  για τους κατοίκους, όσο και για επισκέπτες και περιπατητές που απολαμβάνουν την εκπληκτική θέα της πόλης.
Τις προηγούμενες μέρες ξεκινήσαμε εθελοντική δράση καθαρισμού στην παραλία της Νέας Κρήνης και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε αυτές τις δράσεις για να αλλάξουμε τη συνολική εικόνα του παραλιακού μετώπου».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!