Αποκλεισμός της Θεσσαλονίκης και όλης της Β. Ελλάδας απο σημαντική καρδιολογική επέμβαση καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης


ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΌΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ ΚΑΙ ΌΛΗΣ ΤΗΣ ΒΌΡΕΙΑΣ ΕΛΛΆΔΑΣ ΑΠΌ ΣΗΜΑΝΤΙΚΉ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΈΜΒΑΣΗ

Εν μέσω πανδημίας, με απόφαση(ΦΕΚ) της κυβέρνησης, χωρίς σοβαρή και τεκμηριωμένη αιτιολογία, αναστέλλεται η λειτουργία ΌΛΩΝ των δημόσιων κέντρων της Βόρειας Ελλάδας στα οποία γίνεται εμφύτευση διαδερμικά αορτικών βαλβίδων. Δηλαδή των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΊΟΥ.
Η επέμβαση αυτή γίνεται σε ασθενείς υψηλού κινδύνου με σοβαρή στένωση της αορτικής βαλβίδας που δεν δύνανται να υποβληθούν σε κανονική εγχείρηση.
Με την απόφαση αυτή όλη η Βόρεια Ελλάδα μένει χωρίς κανένα δημόσιο κέντρο (ΕΣΎ)εμφύτευσης βαλβίδων. Οι ασθενείς θα αναγκάζονται είτε να προσφεύγουν σε ιδιωτικές κλινικές πληρώνοντας μεγάλα ποσά της τάξεως των 7-8000 € είτε να μπαίνουν σε λίστα αναμονής στα νοσοκομεία των Αθηνών και των Ιωαννίνων.
Η λύση του προβλήματος δεν παίρνει αναβολή.
Χρέος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει άμεσα την διενέργεια της εν λόγω επέμβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας της Θεσσαλονίκης.

ΤΜΉΜΑ ΥΓΕΊΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!