Ο Σ. Αναστασιάδης στη Φωνή της Ελλάδας: Εκδηλώσεις για το 2021 στα Κοινοβούλια ξένων Χωρών

Ο Σ. Αναστασιάδης στη Φωνή της Ελλάδας: Εκδηλώσεις για το 2021 στα Κοινοβούλια ξένων Χωρών

 « Οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια θα γίνουν στα Κοινοβούλια, γιατί οι ιδέες της επανάστασης ήταν Ελευθερία, Δημοκρατία, Σύνταγμα και ταυτίζονται με τη λειτουργία τους » όπως υποστήριξε  ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Διασποράς , βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, μιλώντας  σήμερα  το πρωϊ  στον Ρ/Σ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ της ΕΡΤ, στην εκπομπή «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»  με τους δημοσιογράφους Γιώργο Διονυσόπουλο και Θοδωρή Ψαλιδόπουλο.
«Να θυμίσω στους φίλους ακροατές ότι προκειμένου να διοργανωθούν εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση το 2021, στους χώρους όπου διεξάγεται ο διάλογος και εξελίσσεται η δημοκρατία, γιατί οι ιδέες της επανάστασης ήταν ελευθερία, δημοκρατία, σύνταγμα και ταυτίζονται με τη λειτουργία τους  , δηλαδή στα Κοινοβούλια και τους Δήμους των χωρώνόπου υπάρχουν εκλεγμένα μέλη ελληνικής καταγωγής, είχαμε συμφωνήσει και προγραμματίσει με την Πα.Δ.Ε.Ε., το Δίκτυο Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» , το Υφυπουργείο Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αποδήμων και την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού να συνδιοργανώσουμε ένα προπαρασκευαστικό συνέδριο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης και συμπλήρωσε,
« Και βέβαια όλες οι εκδηλώσεις θα εντάσσονταν  στο πλαίσιο, στο πνεύμα και στο πρόγραμμα της επιτροπής «Ελλάδα 2021» διότι αυτή είναι ουσιαστικά η θεσμική επιτροπή που ορίστηκε από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για να διαχειριστεί τις εκδηλώσεις αυτές.

Επειδή λόγω του Κορονοϊού δεν μπορούσε να γίνει το συνέδριο το οποίο ήταν προγραμματισμένο στις 7 Ιουλίου  με φυσική παρουσία,  συνεδριάσαμε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 18 Ιουνίου, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς – ήταν μία προσομείωση του συνεδρίου,  όπου οι συμπατριώτες μας από το εξωτερικό κατέθεσαν τις κατευθύνσεις των δραστηριοτήτων τους….  Το χρονοδιάγραμμα των εκδηλώσεων θα  συγκεκριμενοποιηθεί περισσότερο στις δύο επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς που προγραμματίζονται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και τον Σεπτέμβριο οπότε θα  ενταχθούν  στο πρόγραμμα  της Επιτροπής « Ελλάδα 2021».
Αναφορικά με το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την επέτειο της επανάστασης και αν θα πρέπει να έχουν Ιστορικές αναφορές , σημείωσε:
«  ..το 2021 είναι μία επέτειος πολύ σημαντική για τη Χώρα μας. Στις επετείους είναι υποχρεωμένος ο κάθε παρατηρητής να βλέπει και πίσω και μπροστά. Δηλαδή να βλέπει το παρελθόν , τι έχει γίνει και που στηρίχθηκαν η επανάσταση και οι  κινητοποιήσεις των Ελλήνων , ποιες ήταν οι ιδέες, οι αρχές και οι αξίες της επανάστασης, αλλά παράλληλα να βλέπει και το μέλλον συγκρίνοντάς το με το παρόν και που πρέπει να πάμε. Είναι σίγουρα μια σημαντική ευκαιρία απολογισμού και εθνικής αυτογνωσίας και αυτό  αναπόφευκτα θα γίνει μέσα από τις  εκδηλώσεις – δεν μπορούμε να αποφύγουμε το πώς ξεκίνησε η επανάσταση, από ποιους ξεκίνησε, πως κινήθηκε, η πορεία μας , που φτάσαμε σήμερα , τι κρίσεις είχαμε σαν Χώρα και που πρέπει να πάμε μέσα και από την εμπειρία όλων αυτών που ζήσαμε τα 200 χρόνια»


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!