Α.Τριανταφυλλίδης: "Επαναλειτουργία «Λοιμωδών»- ιστορικού «424» για υποδοχή-επιβεβαίωση περιστατικών covid19.

Χειροποίητη μάσκα μπλε χρώματος με πορτοκαλί γράμματα την οποία έφτιαξαν οι 4000 εργαζόμενοι του Ε.Σ.Υ. από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ χάρισε στον κ.Κοντοζαμάνη ο Α.Τριανταφυλλίδης. Η μάσκα έγραφε: «Αγαπάς το Ε.Σ.Υ.; Μόνιμοι οι 4000». 


Α.Τριανταφυλλίδης-Βουλή:
"Επαναλειτουργία «Λοιμωδών»- ιστορικού «424» για υποδοχή-επιβεβαίωση περιστατικών covid19.
Το αναμενόμενο δεύτερο κύμα κορωνοϊού μας θέτει όλους ενώπιον των ευθυνών μας ".
(Video+ΦΩΤΟ)

«Η Θεσσαλονίκη ζητά να ανοίξετε τώρα και να αξιοποιήσετε το Νοσοκομείο «Λοιμωδών» σε σχέση με το ιστορικό «424», ως χώρο υποδοχής, διαλογής, επιβεβαίωσης κρουσμάτων covid19. Στόχος η αποσυμφόρηση των μεγάλων Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις άλλες σοβαρές ασθένειες και χειρουργεία, όπως καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς κλπ.» τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υφυπουργό Υγείας κ.Κοντοζαμάνη, σχετικά με την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Λοιμωδών.
Όπως επεσήμανε ο κ.Τριανταφυλλίδης «Το Νοσοκομείο Λοιμωδών αποτελούσε ένα κόσμημα, ένα στολίδι για τη Θεσσαλονίκη, ένα νοσοκομείο 100 ετών, που συμπύκνωνε, με συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση των 50 και 50 κλινών, με μία παιδιατρική και μία παθολογική, σύνολο 100 κλινών, με 200 εργαζόμενους, όλη την εμπειρία για την αντιμετώπιση λοιμωδών νοσημάτων, όπως είναι και ο covid19. Είναι ευθύνη σας, όπως το κλείσατε το 2013, επί Υπουργίας Α.Γεωργιάδη, να το ανοίξετε τώρα, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του ιστορικού «424», το οποίο βρίσκεται σε εγγύτητα με το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και του οποίου ο ξενοδοχειακός-νοσηλευτικός εξοπλισμός παραμένει ως έχει».
«Έχετε την πολιτική βούληση κ.Υπουργέ;» αναρωτήθηκε ο κ.Τριανταφυλλίδης. «Όπως έχω ενημερωθεί σχετικά υπάρχει μία προκαταρκτική οικονομοτεχνική μελέτη που αποκαλύπτει ότι με ελάχιστα χρήματα αυτό το νοσοκομείο, το εξειδικευμένο για λοιμώδη νοσήματα, που λειτούργησε για 100 και πλέον έτη στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να είναι ετοιμοπόλεμο άμεσα».
«Υπογραμμίζω και προειδοποιώ: Κάποιοι στον καιρό του κορονοϊού βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν business. Ελπίζω κ.Κοντοζαμάνη, ότι δεν ευσταθούν οι φήμες που κυκλοφόρησαν στη Θεσσαλονίκη, για ενοικίαση  ακριβής κλινικής πέριξ του ΑΧΕΠΑ τη στιγμή που υπάρχουν οι προαναφερόμενοι χώροι, όπως το Λοιμωδών και το ιστορικό 424», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος ολόκληρης της συζήτησης:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!