ΕΛΤΕΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης: Μια μέρα υποστήριξης λιγότερο για τις ηλεκτρονικές εγγραφές στη Θεσσαλονίκη


Μια μέρα υποστήριξης λιγότερο για τις ηλεκτρονικές εγγραφές στη Θεσσαλονίκη
ΑΦΑΝΤΑ τα ΕΠΑΛ περιμένοντας τον “Διόφαντο”...

Σα να μην έφτανε ο ασφυκτικός χρόνος υποβολής των ηλεκτρονικών δηλώσεων, εγγραφής, ειδικά στη Θεσσαλονίκη (και προφανώς όχι μόνο) μειώθηκε ξαφνικά κατά μία ημέρα ο διαθέσιμος χρόνος για παροχή υποστήριξης των σχολείων προς τους κηδεμόνες εκείνους που έχουν αδυναμία να υποβάλλουν μόνοι τους “Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής” στην πλατφόρμα του Υπουργείου.
Πώς προέκυψε αυτό ;
Με το με αρ. 9231/16-06-2020 έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΔΕ-ΚΜ) ορίστηκε ως ημέρα θερινής υπηρεσίας η Τετάρτη.
Την Τετάρτη 1 Ιουλίου θα είναι ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου “e-eggrafes” και τα σχολεία ανακοίνωσαν στις ιστοσελίδες τους το πρόγραμμα υποδοχής των κηδεμόνων που πρέπει να γίνεται με ραντεβού.  Θυμίζουμε ότι ειδικώς για τα ΕΠΑΛ οι προθεσμίες είναι ούτως ή άλλως ασφυκτικές.

Με το με αρ. 9342/18-06-2020 έγγραφο της ΠΔΕ-ΚΜ άλλαξε η ημέρα θερινής υπηρεσίας η οποία θα είναι πλέον η Τρίτη. Γιατί αυτή η αλλαγή;
Πιθανότατα επειδή με το με αρ. 75848/Δ2/17-06-2020 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ ορίζεται ότι η διανομή των βιβλίων θα γίνει στα σχολεία από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τον Αύγουστο, κάποια μέρα “Τρίτη”. Επομένως όλα τα σχολεία της χώρας πρέπει να κάνουν θερινή υπηρεσία ημέρα “Τρίτη” περιμένοντας τον ΤΥΕ-Διόφαντο επειδή ...τότε τον βολεύει.
Δεν βολεύει όμως τα ΕΠΑΛ, ειδικώς για τα οποία όπως καταδείξαμε ο χρόνος δεν επαρκεί για να γίνουν οι εγγραφές (βλ. Δελτίο Τύπου αρ. 24). Συγκεκριμένα, χάνουμε την εργάσιμη Τετάρτη 1 Ιουλίου που είναι ακόμη ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Το αναμενόμενο για Δημοσίους Υπαλλήλους θα ήταν να σιωπήσουμε ή να επιχαίρουμε για μια μέρα εργασίας λιγότερο. Έχουμε λοιπόν  σοβαρούς λόγους που διαμαρτυρόμαστε ως Εκπαιδευτικοί Λειτουργοί που αγωνιούμε για τα ΕΠΑΛ και τους μαθητές μας, όχι επειδή χάνεται μία εργάσιμη ημέρα γενικώς, αλλά αυτή η συγκεκριμένη που είναι κρίσιμη για τις εγγραφές στα σχολεία μας!
Και για τον επιπλέον αυτό λόγο μαζί με τους λοιπούς που αναπτύξαμε,

ΖΗΤΟΥΜΕ

1)    Να παραταθεί ο χρόνος υποβολής Ηλεκτρονικών Δηλώσεων προτίμησης ΜΟΝΟ για τα ΕΠΑΛ έως τις 10 Ιουλίου.


2)    Να παραταθεί ο χρόνος υποβολής και ελέγχου των δικαιολογητικών εγγραφής μέχρι την έναρξη των μαθημάτων ΟΠΩΣ στα ΓΕΛ.


3)    Να μη χαρακτηριστεί ΚΑΝΕΝΑ τμήμα ως ΟΛΙΓΟΜΕΛΕΣ μέσα στο καλοκαίρι.


4)    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ίση μεταχείριση των σχολείων ΓΕΝΙΚΗΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ εκπαίδευσης. Με πραγματικά ίσες ευκαιρίες και όχι εκβιαστικούς αποκλεισμούς για τα ΕΠΑΛ.


 Αυτό το καλοκαίρι,
δε θα γίνουν ΑΦΑΝΤΑ τα ΕΠΑΛ περιμένοντας τον ...ΔΙΟΦΑΝΤΟ!

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!