Θερινή δημιουργική απασχόληση - «Χέρι βοηθείας» του δήμου Καλαμαριάς στην εργαζόμενη μητέραΘΕΡΙΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
«Χέρι βοηθείας» του Δήμου στην εργαζόμενη μητέρα

Ο Δήμος Καλαμαριάς, ευαισθητοποιημένος σε θέματα που έχουν σχέση με τη νέα γενιά αλλά και με σεβασμό στα προβλήματα των συμπολιτών, εφαρμόζει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων.
Στην εποχή της έντονης και πολύπλευρης κρίσης που βιώνει η χώρα μας, έχουν επέλθει έντονες κοινωνικές αλλαγές που, μεταξύ άλλων, έχουν επιφέρει την πολύωρη επαγγελματική απασχόληση και των δύο γονέων ή την εναγώνια αναζήτηση εργασίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα απασχόλησης των νεαρών μαθητών κατά τη διάρκεια απουσίας, κυρίως της μητέρας, από το σπίτι.
Το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς, λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις κοινωνικές συνθήκες αλλά και την μεγάλη ανταπόκριση των εργαζόμενων γονέων κατά την – εδώ και μια δεκαετία - εφαρμογή του προγράμματος, προχωρά κάθε χρόνο στην υλοποίησή του, δίνοντας λύση στην εργαζόμενη μητέρα και τη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά, συνευρισκόμενα με συμμαθητές, γείτονες και φίλους τους.
Το πρόγραμμα δεν είναι απλώς μια υπεύθυνη φύλαξη των παιδιών αλλά περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, χορό, γυμναστική, μουσική. Για την υλοποίησή του δημιουργούνται τμήματα «Δημιουργικής Απασχόλησης» σε τρία Δημοτικά σχολεία του Δήμου μας, για παιδιά που έχουν τελειώσει τάξεις (από την Α΄ μέχρι και τη ΣΤ΄) του Δημοτικού Σχολείου και στελεχώνονται από δασκάλους, γυμναστές και εικαστικό / μουσικό και δύο Νηπιαγωγεία που φιλοξενούν μόνο παιδιά που έχουν τελειώσει το Νηπιαγωγείο τα οποία χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή και στελεχώνεται από Νηπιαγωγούς.
Σε μια προσπάθεια εμπλουτισμού του Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης με νέες δραστηριότητες, τα τρία τελευταία χρόνια και σε συνεργασία με την «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ», τα παιδιά που συμμετέχουν, παρακολουθούν μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών που αφορούν το περιβάλλον.
Οι θεματικές που αναπτύσσονται αφορούν την:
  • Εξοικονόμηση Ενέργειας και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας
  • Βιώσιμη Κινητικότητα
  • Διαχείριση Νερού
  • Πρόληψη και Διαχείριση αποβλήτων
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, την εφαρμογή εκπαιδευτικού υλικού, την οργάνωση και τον συντονισμό ομαδικών projects στις παραπάνω θεματικές ενότητες, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο το ομαδικό παιχνίδι, quiz, επιτραπέζια παιχνίδια, κατασκευές, οπτικοακουστικό υλικό και τα εικαστικά δρώμενα.
Η «Δημιουργική Απασχόληση Μαθητών», υλοποιείται κατά το χρονικό διάστημα από 06 Ιουλίου μέχρι και 28 Αυγούστου και μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές- μαθήτριες των Δημοτικών σχολείων της Καλαμαριάς  καθώς και οι μαθητές – μαθήτριες που έχουν τελειώσει το νηπιαγωγείο.
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν από σήμερα Τρίτη 23/6 έως και την Τετάρτη 1η Ιουλίου να καταθέτουν την αίτηση συμμετοχής μόνο ηλεκτρoνικά στη σελίδα του Δήμου Καλαμαριάς www.kalamaria.gr

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!