Κάλεσμα συμμετοχής από τους Πράσινους

Στη δημιουργία τοπικών κινήσεων και πυρήνων προχωράει το νέο κόμμα των Πράσινων, που παρουσίασε τις θέσεις και τις δράσεις του σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Τονίζοντας τον αυτόνομο, ανανεωμένο και κινηματικό χαρακτήρα τους, οι Πράσινοι δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν στις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, εκτιμώντας ότι μόνον η αυτόνομη και δυναμική παρουσία τους στη Βουλή, μπορούν να εξασφαλίσουν την υλοποίηση των πράσινων προτάσεων. Και ξεκινούν τη δράση τους με εκστρατεία στην Ήπειρο κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων, σε αντίθεση με τις κυβερνητικές πολιτικές της τελευταίας δεκαετίας.
Στους Πράσινους, που είναι το πρώτο κόμμα που έκανε το Ιδρυτικό Συνέδριό του ψηφιακά μέσα στην καραντίνα, συμμετέχουν ήδη το κόμμα «Πράσινοι -Αλληλεγγύη» και το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας. Και απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή και αυτοοργάνωση.
Βίντεο από τις τοποθετήσεις (1.35’’): https://www.facebook.com/Prasinoi.GR/videos/274203817328218/
«Θέτουμε ως προτεραιότητες την προστασία της βιοποικιλότητας και την κλιματική κρίση και βρισκόμαστε κοντά στα κινήματα των νέων για ποιότητα ζωής, για τοπικές λύσεις με ολιστική, πλανητική προσέγγιση. Χρειαζόμαστε έναν φρέσκο πολιτικό αέρα. Καλούμε όλες και όλους να έρθουν μαζί μας και να αλλάξουμε την πολιτική εδώ και τώρα, εμείς οι ίδιοι!», δηλώνει ο Ευάγγελος Αστυρακάκης-Ασλάνης, συν-Εκπρόσωπος των Πράσινων.
«Το πράσινο κύμα έχει φέρει απτά αποτελέσματα και αποτελεί πλέον εναλλακτική για όσους και όσες τους απασχολεί η αλλαγή του κλίματος και ο τρόπος ζωής», δηλώνει η Αλία Παπαγεωργίου, 2η συν-Εκπρόσωπος των Πράσινων.
«Χρειαζόμαστε επιτακτικά όσο ποτέ άλλοτε πολιτικές που θα βάλουν φρένο στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Πολιτικές που μόνο ένα αυτόνομο, γνήσιο πράσινο κόμμα μπορεί να προωθήσει χωρίς υποχωρήσεις», δηλώνει ο Αριστείδης Παπαδάκης, Συντονιστής της Γραμματείας των Πράσινων, τ. περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης.
«Είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε το restart του χώρου της πολιτικής οικολογίας. Είμαστε οι Πράσινοι της αυτονομίας! Η αυτονομία αλλά και η ενότητα του Πράσινου χώρου αποτελούν μονόδρομο, ώστε να είμαστε παρόντες και δυνατοί στη Βουλή, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές», δηλώνει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, πρώην ευρωβουλευτής, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.
«Τη 10ετή κρίση διαδέχθηκε μια υγειονομική ενώ έχουμε μπροστά μας και την κλιματική κρίση. Γι αυτό χρειαζόμαστε εις ένα αυτόνομο, με ρίζες στην κοινωνία Πράσινο κόμμα. Η ανάκαμψη της οικονομίας και της εργασίας πρέπει να οδηγεί σε αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, σε μια κοινωνία ανθεκτική, με συνοχή και δικαιοσύνη» δηλώνει ο Νίκος Χρυσόγελος, συμπρόεδρος του κόμματος «Πράσινοι-Αλληλεγγύη», πρώην ευρωβουλευτής.
«Γιατί συμμετέχουν οι Πειρατές στο εγχείρημα των Πράσινων; Γιατί η κλιματική αλλαγή αφορά κάθε άνθρωπο στη Γη. Γιατί δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα στο περιβάλλον, στο νερό, τον αέρα και το έδαφος. Γιατί το διαδίκτυο είναι και αυτό κοινό αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα. Γιατί Πράσινοι και Πειρατές ανήκουμε στην ίδια ευρωομάδα και έχουμε κοινούς στόχους» δηλώνει ο Θανάσης Γούναρης, μέλος της Γραμματείας των Πράσινων και της ΔΕ του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας.
«Οι Πράσινοι εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους κατά των εξορύξεων στην Ελλάδα ξεκινώντας από την Ήπειρο. Με ενημέρωση, στήριξη, διαμαρτυρία και συνεργασία με τα τοπικά κινήματα που θέλουν την Ήπειρο πράσινη, καθαρή και έτοιμη να πετύχει μια βιώσιμη ευημερία για όλους και όχι μια δήθεν ανάπτυξη, που θα την καταστρέψει», δηλώνει ο Γιάννης Βέλλης, ταμίας των Πράσινων, από την Ήπειρο.
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν, επίσης, η Έφη Δόδουρα, πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Αργος», Ελένη Καρασαββίδου, πανεπιστημιακός, λογοτέχνης και η Όλγα Κήκου, διευθύντρια της οργάνωσης «Compassion in World Farming».

Τα μέλη της Γραμματείας και του Συμβουλίου των Πράσινων με φωτο και βιογραφικά είναι εδώ: https://prasinoi.eu/grammateia-symvoulio/


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!