Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου, η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου

Κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, γιορτάζεται σε πολλές χώρες του κόσμου η Παγκόσμια Ημέρα  των Survivors δλδ των Επιζώντων καρκίνου, των ανθρώπων που έχουν ζήσει μια εμπειρία καρκίνου.
Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που ζούν ανάμεσά μας και που έχουν ζήσει αυτή την οδυνηρή εμπειρία. 
Ο όρος cancer survivors πιθανόν να δημιουργήθηκε απο τον νεαρό Dr. Fitzhugh Mullan, που είχε ήδη ασθενήσει και εμφανίσθηκε σε άρθρο του στις 25 Ιουλίου 1985 με τίτλο «Οι λόγοι της επιβίωσης: Σκέψεις ενός γιατρού με καρκίνο». 
Εκείνο που έχει σημασία όμως περισσότερο είναι οτι η ημέρα αυτή είναι ημέρα ευαισθητοποίησης όλων, είναι μια μέρα που ο καθένας μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα αγάπης και χαράς σε ανθρώπους που είχαν μια τόσο μεγάλη περιπέτεια ή ακόμη δίνουν παλεύουν  και που σήμερα είναι κοντά μας,  σε όλους τους συγγενείς και φίλους μας, που είτε τώρα δίνουν την μάχη ή κάποτε είχαν καρκίνο και τώρα είναι καλά.  



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!