Δήμος Παύλου Μελά: Συνεδρίασαν για την καύση απορριμμάτων κεκλεισμένων των θυρών. Παράσταση διαμαρτυρίας της Πρωτοβουλίας με αναμμένα κεριά

Με μοναδικό θέμα την τροποποίηση ΑΕΠΟ της Τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν για την καύση απορριμμμάτων, έγινε την Τετάρτη 10 Ιουνίου ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Παύλου Μελά, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού κέντρου "Χ. Τσακίρης".

Η συνεδρίαση λόγω Κορωνοϊού έγινε κεκλισμένων των θυρών. Εκτός των μελών του δημοτικού συμβουλίου παραβρέθηκαν και 3 εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας των 128 συλλόγων και σωματείων κατά της Καύσης Απορριμμάτων στο Τιτάν Ευκαρπίας (Μιχάλης Σπάσος, Στράτος Φουρλακης, Αθηνά Μπέλλου) και εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας κατοίκων Βόλου (Λημνιός), όπου και έκαναν τις σχετικές παρεμβάσεις, αναφέροντας τα προβλήματα της Δυτικής Θεσσαλονίκης από την αμφιλεγόμενη καύση απορριμμμάτων και τη συσσωρευτική ρύπανση.

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης ενημέρωσε το σώμα για τις πρωτοβουλίες που πήρε εν μέσω κορωνοϊού, τα αποτελέσματα των συναντήσεων και επανέλαβε την θέση του Δήμου Παύλου Μελά κατά της καύσης απορριμμάτων στο Τιτάν Ευκαρπίας διαχρονικά από το 2010 μέχρι σήμερα.

Τόνισε ότι ο Δήμος Παύλου Μελά θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα για τον σκοπό αυτό και ζήτησε τη μεγαλύτερη δυνατή συστράτευση. Στο ίδιο μήκος κύματος οι περισσότεροι ομιλητές - δημοτικοί σύμβουλοι καυτηρίασαν την ενέργεια του Τιτάν εν μέσω καραντίνας και αποκλεισμού κυκλοφορίας και ζήτησαν ομόφωνα εντατικοποίηση του αγώνα.

Ο Στέλιος Λημνιός αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Βόλου, που εδώ και 3 χρόνια η Τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ Ηρακλής καίει SRF RDF με θλιβερές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων.

Αποφασίστηκε να βγει σχετικό δελτίο τύπου και να ζητηθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ειδική συνεδρίαση και χρηματοδότηση Τεχνικής και επιδημιολογικής Μελέτης.

Πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου μέλη της Πρωτοβουλίας συλλόγων και σωματείων κατά της Καύσης Απορριμμάτων στο Τιτάν Ευκαρπίας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας με αναμένα κεριά, λέγοντας ότι είναι η μόνη Καύση που επιτρέπουμε.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!