Καλαμαριά: Ψήφισμα για σχολικές εκδρομές και για σχολικές καθαρίστριες



ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΩΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς  που συνήλθε την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, συζήτησε το θέμα της καταβολής  ποσού στους γονείς μαθητών που είχε κατατεθεί ως προκαταβολή για σχολικές εκδρομές, οι οποίες ανεστάλησαν/ματαιώθηκαν  λόγω κορωναϊού. και αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος.


                                   Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι    Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α

    Την έκδοση  ψηφίσματος με  το οποίο ζητά:

Την άμεση νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καταβάλλεται από την πολιτεία στους γονείς ολόκληρο το ποσό της προκαταβολής που έχει δοθεί για τη συμμετοχή μαθητών σε σχολική εκδρομή.


Το ψήφισμα αυτό ψηφίσθηκε με την υπ' αριθμ. 137/2020 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 22ης Ιουνίου του 2020.



ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς  που συνήλθε την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημά του τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και εν γένει τη σχολική κοινότητα του Δήμου αλλά και το πάγιο αίτημα των καθαριστριών, αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος για τα αιτήματα των σχολικών καθαριστών -καθαριστριών,


                                Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι    Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α

    Την έκδοση  ψηφίσματος με  το οποίο ζητά:

   
1) Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών με πλήρη και σταθερή εργασία καθώς και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα
2) Κατάργηση της μερικής απασχόλησης
3) Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα για όλες τις σχολικές καθαρίστριες
4) Δέσμευση από την πλευρά της πολιτείας για την πλήρη κάλυψη του μισθολογικού κόστους όλων των καθαριστριών
5) Την αύξηση του αριθμού σχολικών καθαριστριών ανά σχολική μονάδα


Το ψήφισμα αυτό ψηφίσθηκε με την υπ' αριθμ. 136/2020 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 22ης Ιουνίου του 2020.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!