Αναστασιάδης στην Επιτροπή Οικονομικών: Με δυναμικές παρεμβάσεις η κυβέρνηση στηρίζει την κοινωνία

Αναστασιάδης στην Επιτροπή Οικονομικών: Με δυναμικές παρεμβάσεις η κυβέρνηση στηρίζει την κοινωνία

Αποτύπωση δυναμικών παρεμβάσεων στο σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις» διαπιστώνει ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ.

Για δυναμικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης που στηρίζουν την κοινωνία, έκανε λόγο ο βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης  Σάββας Αναστασιάδης , μιλώντας χθες (16.6.2020) στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου ξεκίνησε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τις «μικροχρηματοδοτήσεις».


«Το νομοσχέδιο που συζητάμε στην Επιτροπή για τις μικροχρηματοδοτήσεις, που στηρίζει, χρηματοδοτεί πολύ μικρές επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ή την επιθυμία φυσικών προσώπων να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις,  έρχεται να ενισχύσει την ρευστότητα στην αγορά, να στηρίξει τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, αλλά να δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας…….Θα σταθώ και αυτό έχει μεγάλη σημασία στη φιλοσοφία της Κυβέρνησης και στην απόφασή της να στηρίξει την κοινωνία, να στηρίξει τις ευάλωτες ομάδες, να στηρίξει τα φυσικά πρόσωπα, να στηρίξει την οικονομία, για να έρθει όσο πιο γρήγορα μπορεί η ανάκαμψη» είπε χαρακτηριστικά.

Αναλύοντας την ευελιξία του θεσμού των μικροχρηματοδοτήσεων ,ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  ανέφερε πως, «…οι επιχειρήσεις αυτές και τα φυσικά πρόσωπα ,δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα πιστωτικά ιδρύματα, διότι δεν είχαν τις εμπράγματες διασφαλίσεις και έρχεται το νομοσχέδιο αυτό, χωρίς εμπράγματες διασφαλίσεις, να χρηματοδοτήσει τις δράσεις αυτές» συμπληρώνοντας,
 ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι να καλύψει ένα χρηματοδοτικό κενό χρόνων  που υπάρχει στην επιχειρηματική δραστηριότητα , και να ενισχύσει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες .

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Αναστασιάδη:




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!