Ο Σάββας Αναστασιάδης: Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της στον κόσμο, έχοντας προτεραιότητα την προάσπιση της δημόσιας υγείας
Ο Σάββας Αναστασιάδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της στον κόσμο, έχοντας προτεραιότητα την προάσπιση της δημόσιας υγείας
Με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας να παραμένει πρωταρχικό μέλημα, ανοίγει η Χώρα μας τις πύλες της στον κόσμο, τόνισε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 fm, σήμερα το πρωϊ (16.6.2020), ο Πρόεδρος της Επιτροπής της βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης.
Για τους Σέρβους τουρίστες είπε:
« Για τους Σέρβους τουρίστες που ταλαιπωρήθηκαν, πράγματι η απαγόρευση εισόδου ήταν μία οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Χώρες της Ευρώπης ,η οποία σχετίζεται με υγειονομικά δεδομένα, διότι υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση της κινητικότητας και η Χώρα μας βεβαίως ενώ αρχικά είχε ανοίξει τα σύνορα με τη Σερβία, αναγκάστηκε να απαγορεύσει την είσοδο.
Για να λυθεί το ζήτημα, αναμένεται υπουργική απόφαση, ώστε να επιτρέπεται η είσοδος των Σέρβων τουριστών από τα σύνορα στον Προμαχώνα. Και αυτό έχει σχέση με την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να προσελκύσει τουρισμό, με τους όρους και τις προϋποθέσεις πάντα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ώστε να παραμείνουμε η ασφαλέστερη Χώρα ως τουριστικός προορισμός» είπε χαρακτηριστικά.