Συνάντηση Δ. Δεμουρτζίδη με Ν. Νίτσα, πρόεδρο ΙΣΘ για την καύση απορριμμάτων RDF/SRF από το εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία

Με ανακοίνωσή του στο προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύσης ο δήμαρχος Παύλου Μελά κ Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ενημερώνει για την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ Νίτσα Νικόλαο και την ενημέρωση σχετικά με την καύση απορριμμάτων RDF/SRF από το εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία. Συγκεκριμένα στην ανακοίωσή του ο δήμαρχος Παύλου Μελά αναφέρει:

Αγαπητοί συμπολίτες,
Ο Αγώνας μας και οι πρωτοβουλίες μας για την αναστολή αδειοδότησης της καύσης απορριμμάτων RDF/SRF από το εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία, συνεχίζονται.
Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον κύριο Νικόλαο Νίτσα, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, παρουσία των Αντιδημάρχων Περιβάλλοντος Σάκης Λαζαρίδης και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Υγείας και Προνοιακών θεμάτων χαρά αμανατίδου.
Μετά από την επιστολή που του προώθησα ως δήμαρχος Παύλου Μελά στις 26/3 και τις τηλεφωνικές μας συνομιλίες, τον ενημέρωσα δια ζώσης για το παραπάνω θέμα, την αναστάτωση που έχει προσκαλέσει σε φορείς και κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης και το ιστορικό των ενεργειών και κινητοποιήσεων μας, καθώς είμαστε όλοι αντίθετοι σε μια τέτοια εξέλιξη.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με τα καταρτισμένα μέλη του, είναι ο πλέον αρμόδιος φορέας για να διερευνήσει και να καταγράψει μελέτη σχετικά με τις επιπτώσεις της καύσης απορριμμάτων RDF/SRF στην υγεία των κατοίκων, γι αυτό και του ζήτησα την εκπόνηση επιδημιολογικής μελέτης θνησιμότητας και νοσηρότητας στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, ώστε να υπάρχει μια συνολική και αξιόπιστη εικόνα με τα ιατρικά περιστατικά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε καθώς και τα ποσοστά θνησιμότητας και νοσηρότητας από νεοπλασίες, καρδιαγγειακά, αναπνευστικά νοσήματα και αυτοάνοσες παθήσεις.
Όλες αυτές οι πληροφορίες θα μας είναι εξαιρετικά χρήσιμες για το δημόσιο διάλογο που επιδιώκουμε και τη διαβούλευση που ζητάμε με τη συμμετοχή τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφέρειας, φορέων και των πολιτών. Ο κύριος Νίτσας δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστεί το αίτημά μας άμεσα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης μας και θα επιδιώξει στενότερη συνεργασία με τους δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και με τον ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας για την υπόθεση ΤΙΤΑΝ, καθώς ο Σύλλογος θεωρεί ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση και η περιβαλλοντική υποβάθμιση γενικότερα, έχουν σοβαρότατες συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό.
Έχοντας νωπή την πρόσφατη εμπειρία από την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που βίωσε ο πλανήτης μας, ζητάμε την επιστημονική συνδρομή του ιατρικού κόσμου για να προστατεύσουμε την υγεία των συμπολιτών μας και των παιδιών μας από την καύση απορριμμάτων RDF/SRF μέσα στον αστικό ιστό, κυριολεκτικά δίπλα στα σπίτια μας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!