Θ. Καράογλου: To "Thess Intec" αλλάζει ριζικά προς το καλύτερο το μέλλον του δήμου Θερμαικού



Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: "ΤΟ "THESS INTEC" ΑΛΛΑΖΕΙ ΡΙΖΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ"

Σχεδόν ομόφωνα, με εξαίρεση τον συνδυασμό που πρόσκειται στο ΚΚΕ, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού αποφάσισε, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, να συμμετέχει ως ιδρυτικός μέτοχος στο Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς "Thess Intec", το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί στο τέλος του καλοκαιριού του 2023 σε έκταση 761 στρεμμάτων εντός των ορίων του Δήμου.  
Παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρου Καράογλου και του Προέδρου του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης, κ. Νίκου Ευθυμιάδη, ο Δήμος Θερμαϊκού ενέκρινε τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου (Ε.ΑΝ.Ε.Π.) και την τοποθέτηση εκπροσώπου-μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας που θα διαχειρίζεται το "Thess Intec".
Παίρνοντας το λόγο στη χθεσινή συνεδρίαση, ο κ. Καράογλου ευχαρίστησε τις δημοτικές παρατάξεις για την ένθερμη υποστήριξη που παρέχουν στο έργο, ενώ περιγράφοντας το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς ανάφερε ότι θα "εκτοξεύσει" την αξία του Δήμου Θερμαϊκού, καθιστώντας τον "πρωτεύουσα της καινοτομίας και της ανάπτυξης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη".
Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), πέραν από τις χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, η ανάπλαση και η αναβάθμιση μιας ανενεργής σήμερα περιοχής θα συμπαρασύρει το Δήμο Θερμαϊκού στη νέα εποχή.
"Η γη θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξία με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, θεματικών πάρκων, συνεδριακών κέντρων και άλλων σημείων αναφοράς" τόνισε ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας πως το ανθρώπινο δυναμικό υψηλού μορφωτικού επιπέδου που θα δουλέψει και θα ζήσει στην ευρύτερη περιοχή θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά, αλλάζοντας ριζικά προς το καλύτερο το μέλλον του Δήμου Θερμαϊκού.
"Το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς "Thess Intec" δεν έχει χρώμα ούτε πολιτικό "κηδεμόνα". Αφορά τη Βόρεια Ελλάδα και την πατρίδα μας συνολικά, δεν του αξίζει να το αξιολογούμε με κομματικές παρωπίδες. Ο δρόμος της προόδου δεν είναι ούτε γρήγορος, ούτε εύκολος. Υπήρξαν καθυστερήσεις, αλλά με την υποστήριξη της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) το έργο προχωρά πλέον με γοργούς ρυθμούς. Ας γίνουμε η αλλαγή που οραματιζόμαστε για τον τόπο μας", τόνισε στον επίλογο της τοποθέτησής του ο κ. Καράογλου.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!