Το σκοτάδι κατάπιε 1.608 εγγραφές μαθητών μόνο στην Ανατ. Θεσσαλονίκη


Το σκοτάδι κατάπιε 1.608 εγγραφές μαθητών μόνο στην Ανατ. Θεσσαλονίκη
Την Τετάρτη 1η Ιουλίου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης δέχθηκε μέλη του ΔΣ της ΕΛΤΕΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης που διαμαρτυρήθηκαν για τις εξαναγκαστικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν φέτος οι εγγραφές στα ΕΠΑΛ.
Σε ΜΙΑ μόνο περίοδο δηλώσεων έναντι τριών περιόδων πέρσι (Μάιος-Ιούνιος-Ιούλιος).
Χωρίς προβολή των ΕΠΑΛ από τα ΜΜΕ.
Χωρίς ενημέρωση των Γυμνασίων και χωρίς έκθεση προβολής του έργου των ΕΠΑΛ λόγω COVID.
Με περιορισμένη φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων στα ΕΠΑΛ.
Με αποκορύφωμα την απώλεια των εγγραφών που έγιναν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ στις 28 και 29 Ιουνίου με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου.

Η ΕΛΤΕΕ-Θ επέδωσε στον Περιφερειακό επιστολή για την Υπουργό Παιδείας ζητώντας να παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα μέχρι και την Τρίτη 14 Ιουλίου (ημέρα εφημερίας), να προσκομιστούν τα δικαιολογητικά μέχρι τον Σεπτέμβριο όπως στα ΓΕΛ και να μην κλείσει κανένα τμήμα ως “ολιγομελές” μέχρι τις εγγραφές του Σεπτεμβρίου. (βλ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ). Η επιστολή στάλθηκε και στα Κόμματα - Βουλευτές.
Η βουλευτής ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας (βλ. ΕΡΩΤΗΣΗ Κεφαλίδου).
Μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, νεώτερη ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αναφέρει ότι χάθηκαν και άλλες εγγραφές, αυτές της 30ης Ιουνίου μέχρι τις 08:30. Το Υπουργείο δεν μπορεί να ανακτήσει τα δεδομένα, έχει όμως αριθμητικά στοιχεία και τα έστειλε στα σχολεία. Να τα κάνουμε τι;
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι 1.608 μαθητές της δευτεροβάθμιας (435 μαθητές των ΕΠΑΛ)  διαγράφηκαν από τα σχολεία μόνο στην ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Αυτοί που γράφονται για πρώτη φορά στα ΕΠΑΛ είναι αδύνατο να βρεθούν και να ανακτηθούν.
Το χειρότερο είναι ότι οι μαθητές αυτοί είναι εφησυχασμένοι ότι γράφτηκαν, έφυγαν για διακοπές, έχουν εκτυπώσει την επίσημη απόδειξη εγγραφής του ΥΠΑΙΘ και δεν πρόκειται να ξαναμπούν στην πλατφόρμα για να ενημερωθούν.
Με τη διαγραφή αυτών των μαθητών, πολλά τμήματα θα προκύψουν ως δήθεν ολιγομελή και θα κλείσουν μέσα στο καλοκαίρι, εκδιώκοντας και τους μαθητές που είναι ήδη εγγεγραμμένοι.

Μήπως κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί;
Σε κάθε περίπτωση,
όλα τα «ολιγομελή» ανοιχτά μέχρι το Σεπτέμβρη.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!