2ο Φεστιβαλ Επταπυργίου: Απο 23 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρόυ 2020

2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ
ΑΠΟ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020
(ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ)

Διοργάνωση- παραγωγή  Κέντρο Πολιτισμού 
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
υπό την αιγίδα της UNESCO και  του ΥΠ.ΠΟ.

                                                                                               Οι εκδηλώσεις του 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ θα διεξαχθούν από τις 23 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου.


To ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ, αυτό το δύσκολο και αγωνιώδες καλοκαίρι, μεταφέρεται εκτάκτως, στον αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών, εξαιτίας της πανδημίας και κυρίως γιατί το Φρούριο του Επταπυργίου δεν πληροί τα υγειονομικά πρωτόκολλα που διασφαλίζουν την υγεία τόσο των θεατών, όσο και των καλλιτεχνών που συμμετέχουν σε αυτό.

Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το 1ο Φεστιβάλ Επταπυργίου τον περασμένο Ιούλιο,  με την συμμετοχή 325 καλλιτεχνών, σε 6 παραγωγές,  καθώς και το σύνολο των 7.000 θεατών, αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη για την συνέχιση του θεσμού και την καθιέρωση του ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα στη Βόρειο Ελλάδα.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτού του θεσμού και σύμφωνα με την παράδοση που δημιούργησε η περσινή διοργάνωση, με τη συνεργασία σημαντικών  πολιτιστικών  φορέων της πόλης (Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης), σχεδιάστηκαν εκδηλώσεις, στις οποίες  θα παρουσιαστούν έργα διεθνούς ρεπερτορίου αλλά και μεγάλων Ελλήνων δημιουργών και θα φιλοξενηθούν σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες.

Παρόλη την αναγκαστική αλλαγή χώρου διεξαγωγής του Φεστιβάλ διατηρούμε το όνομα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ, που με τόση δουλειά χτίσαμε, για να δηλώσουμε ότι παραμένει ζωντανός ο θεσμός και ότι του χρόνου θα επιστρέψει στο σπίτι του, στο Φρούριο του Επταπυργίου.
Προπώληση εισιτηρίων από τη www.viva.gr


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ

23-24 Αυγούστου - «ο ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ερμηνεύει σύγχρονους Έλληνες συνθέτες»
27-28 Αυγούστου -  «ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΩΝΕΣ»
30 Αυγούστου - «Ο BEETHOVEN …αλλιώς»
2 & 3 Σεπτεμβρίου - «Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ, μας ταξιδεύει»
7 Σεπτεμβρίου - «9 ΑΡΠΕΣ Ταξίδι με 423 χορδές»
9 Σεπτεμβρίου - «LUDWIG VAN BEETHOVEN 250 χρόνια από τη γέννηση του»


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!