Αποχή από τη βαθμολόγηση Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου τη Δευτέρα 6/7Το τελευταίο διάστημα, αμέσως μετά τη ψήφιση του αντιδραστικού - αντιεκπαιδευτικού νόμου Κεραμέως ακολούθησαν οι αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Γυμνασίων και των ΓΕΛ.
 Αλλαγές που εξοβελίζουν ή συρρικνώνουν δραματικά ειδικότητες και μαθήματα από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τις κοινωνικές επιστήμες, τις τέχνες και μέρος των θετικών επιστημών.  Αλλαγές που εναρμονίζονται με το  αγοραίο εξεταστικοκεντρικό σχολείο της Κεραμέως, με λιγότερους μαθητές και εκπαιδευτικούς, λιγότερη γνώση και κυριαρχία των δεξιοτήτων,  πλήττουν ακόμη περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και αποτελούν ευθεία βολή στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Από τότε συνεχίζονται, πανελλαδικά και στη Θεσσαλονίκη ,μια σειρά από δράσεις, πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις ενάντια στον νέο νόμο και σε αυτές τις αλλαγές (παραστάσεις στις ΔΔΕ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ και στην ΠΔΕ Κ.Μ., συγκεντρώσεις και  συλλαλητήρια,  συνέντευξη τύπου  ΕΛΜΕ-Θ με τις επιστημονικές ενώσεις των πληττόμενων ειδικοτήτων  )
Η  Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ, όπως και  άλλες ΕΛΜΕ, κάλεσε για συγκεκριμένες ημέρες σε συνολική αποχή από τη βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων., ως ένα ακόμη μέσο αντίδρασης- αντίθεσης στις προωθούμενες αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα.

Στο πλαίσιο αυτό ,στηρίζει την απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων  για αποχή από τη διαδικασία βαθμολόγησης του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου ,τη Δευτέρα 6/7 και καλεί τα μέλη της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  και γενικότερα όλους/ες τους/τις συναδέλφους που εμπλέκονται να απέχουν!

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι Συντονιστές και οι Βαθμολογητές των Ειδικών Μαθημάτων, Ελευθέρου και Γραμμικού Σχεδίου, Εικαστικοί και Αρχιτέκτονες αντίστοιχα, στα 3 Εξεταστικά - Βαθμολογικά Κέντρα της Αθήνας και το 1 της Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν να απέχουν τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 από τη διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών των υποψηφίων.”(από την απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων 3-7-2020  )                

Καλούμε τις άλλες  ΕΛΜΕ-Θ, τις ΕΛΜΕ  πανελλαδικά και την ΟΛΜΕ, κατανοώντας την αναγκαιότητα των δίκαιων διεκδικήσεων , να συνδράμουν στην αποχή αυτή με την θετική τους υποστήριξη και κάλυψη και να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.


                                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ           ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!