Εντατικοί έλεγχοι στο κέντρο της πόλης για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου. Στους 75 οι συλληφθέντες τους δυο τελευταίους μήνες


Στοχευμένοι και εντατικοί έλεγχοι στο κέντρο της πόλης στο πλαίσιο αντιμετώπισης του παρεμπορίου

Κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Παρεμπορίου συνολικά (75) άτομα, ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από (19.000) προϊόντα παρεμπορίου
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην καταπολέμηση του παρεμπορίου, διενεργεί συστηματικά ελέγχους σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης και κυρίως σε χώρους έντονης αγοραστικής κίνησης προκειμένου να αποτρέψει οικονομική ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου από τη διαφυγή καταβολής των ανάλογων φόρων.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου – Ιουνίου 2020, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Παρεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους στο κέντρο της πόλης με έμφαση στις ευρύτερες περιοχές πλατείας Αριστοτέλους, Καμάρας - Ροτόντας, πλατείας Ναυαρίνου, πλατείας Αγίας Σοφίας, οδών Μοναστηρίου, Γιαννιτσών κ.α., κατά τους οποίους:
  • Ελέγχθησαν (661) άτομα,
  • Προσήχθησαν (84) άτομα,
  • Συνελήφθησαν συνολικά (75) άτομα για παραβάσεις που αφορούν στη Νομοθεσία «Περί υπαίθριου εμπορίου», στη Νομοθεσία «Περί τελωνειακού κώδικα» κ.α.,
  • Βεβαιώθηκαν (60) διοικητικά πρόστιμα,
  • Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν (13.372) προϊόντα παρεμπορίου (οικιακά είδη, είδη ρουχισμού, αξεσουάρ, παιχνίδια, ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές κ.α.) και (6.467) συσκευασίες λαθραίων καπνικών προϊόντων (πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού).
Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές, ενώ οι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!