Κυκλοφόρησε η έκδοση "Τετράδια Μακεδονικής Ιστορίας και Πολιτισμού" απο το ΚΕΜΙΤ του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ KΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ (ΚΕΜΙΤ)
ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΕΥΧΟΣ 9

Κυκλοφόρησε η εξαμηνιαία περιοδική έκδοση του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΙΤ) του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα με τίτλο: «Τετράδια Μακεδονικής Ιστορίας και Πολιτισμού», η οποία υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ. Η κυκλοφορία της έκδοσης καθυστέρησε λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επιβλήθηκαν από την πανδημία του COVID-19.

Το τεύχος Φεβρουαρίου 2020 είναι αφιερωμένο στην παρουσίαση των εργασιών της εκπαιδευτικής ημερίδας «Η διδασκαλία της ιστορίας μπροστά στις προκλήσεις του μέλλοντος», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αλέξανδρος Χαΐτογλου» του μουσείου,  την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 και περιλαμβάνει: α) τα πλήρη κείμενα των ομιλιών για τη διδακτική της Ιστορίας, ως γνωστικού αντικειμένου, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, από τους διακεκριμένους πανεπιστημιακούς, εισηγητές της ημερίδας, κκ. Ιωάννη Χασιώτη, Ομότιμο Καθηγητή στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., Δημήτρη Μαυροσκούφη, Καθηγητή στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. Κοσμήτορα Φιλοσοφικής Σχολής και Δημήτρη Καργιώτη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Τμήμα Φιλολογίας και β) το επιστημονικό πλαίσιο του βιωματικού εργαστηρίου (workshop) που υλοποιήθηκε και τα συμπεράσματα της ημερίδας από τις κκ. Σταυρούλα Μαυρογένη, Αν. Καθηγήτρια ΠΑΜΑΚ και Διευθύντρια του ΚΕΜΙΤ και Κατερίνα Τζαβάρα, εκπαιδευτικό και συγγραφέα.

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα διοργάνωσε την ημερίδα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Η εκδήλωση απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς (εν ενεργεία, φοιτητές, ερευνητές) όλων των βαθμίδων και αποτέλεσε μία από τις πιο σημαντικές και γόνιμες επιμορφωτικές συναντήσεις του ακαδημαϊκού έτους 2019 - 2020 για την επιστημονική κοινότητα των εκπαιδευτικών στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Συντονισμός: Φανή Τσατσάια, Διευθύντρια ΙΜΜΑ
Συντακτική επιτροπή: Σταυρούλα Μαυρογένη, Αν. Καθηγήτρια ΠΑΜΑΚ  Διευθύντρια ΚΕΜΙΤ
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Παπανικολάου, επιστημονικός συνεργάτης ΙΜΜΑ

Διάθεση: Πωλητήριο Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!