Κ. Γκιουλέκας: "Διάλογος υπό καθεστώς απειλών δεν γίνεται. Η Ελλάδα δεν θα κάτσει να συζητήσει τις μονομερείς διεκδικήσεις που θέτει η Τουρκία!"

«Ας μην γελιόμαστε. Η Τουρκία θα επανέλθει με νέες προκλήσεις. Γνωρίζουμε ότι η Τουρκία προκαλεί συνεχώς. Το ζητούμενο δεν είναι τι θα κάνει η Τουρκία, αλλά το τι κάνει η Ελλάδα.

Η Ελλάδα δουλεύει συστηματικά, υπεύθυνα και αθόρυβα - γιατί δεν χρειάζεται τέτοια θέματα να παίρνουν έντονη και πομπώδη δημοσιότητα - για να εξασφαλίσει την ειρήνη των Ελλήνων πολιτών και της περιοχής μας. Δουλεύει τόσο σε πολιτικό/διπλωματικό επίπεδο, όπως είδαμε με τις συνεχείς συναντήσεις και συνομιλίες σε κορυφαίο επίπεδο που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και επιχειρησιακά. Αναβαθμίζουμε το επίπεδο ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και οργανώνουμε αποτελεσματικά την άμυνα και την αποτρεπτική ισχύ της χώρας προκειμένου το μήνυμα που εκπέμπουμε να είναι ξεκάθαρο ότι και το εννοούμε και μπορούμε να το υλοποιήσουμε», 
τόνισε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας στoν ραδιοφωνικό σταθμό FLASH 99,4 FM, κληθείς να σχολιάσει την παρατηρούμενη "αποκλιμάκωση" της τουρκικής πλευράς.

Ερωτηθείς για τον άτυπο διάλογο που ξεκίνησε με την Τουρκία, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης σχολίασε:

«Στα σοβαρά δεν μπορεί κανείς να μιλάει για διάλογο υπό το κράτος απειλών. Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάτσει να συζητήσει τις μονομερείς διεκδικήσεις που θέτει η Τουρκία.
Η Ελλάδα αναγνωρίζει μία και μόνη διαφορά, τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας. Μόνο αυτή τη διαφορά δεχόμαστε να συζητήσουμε με την Τουρκία και, βεβαίως, σε ένα καθεστώς ηρεμίας. Όλα τα άλλα που μονομερώς θέτει η Τουρκία είναι απαράδεκτα και τα επιστρέφουμε στον άνθρωπο που τα εκπέμπει, τον Τούρκο Πρόεδρο, λέγοντας ότι η Ελλάδα φυσικά και δεν πρόκειται ποτέ να κάτσει στο τραπέζι να συζητήσει για όλα αυτά», 
υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Κ.Γκιουλέκας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!