Κ. Ζουράρις: Οχι στην παραχώρηση της Βιλας Πετρίδη απο τον δήμο Θεσ/νίκης στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας

Για την παραχώρηση της Βίλας Πετρίδη στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας, κάνει αναφορά σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κώστα Ζουράρις, τονίζοντας οτι είναι απαράδεκτη η παραχώρηση αυτου του κοσμήματος στο παράρτημα του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Συνεχίζεται δυστυχώς η “ άψογος στάσις” των δημοσίων θεσμών μας απέναντι στην ξενοκρατία. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προτίθεται να δώσει σε έναν προσχηματικό γερμανικό οργανισμό, ο οποίος όμως υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, τη Βίλα Πετρίδη στην δυτική είσοδο της πόλης, η οποία με απόφαση του Ελληνικού Κράτους χαρακτηρίστηκε έργο τέχνης (ΦΕΚ 725Β 11/10/1984). Η Βίλα Πετρίδη είναι αυτή τη στιγμή η έδρα του Κέντρου Μουσικής και Χορού με δεκάδες εκδηλώσεων ελληνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος. Είναι απαράδεκτη η παραχώρηση αυτού του κοσμήματος στο παράρτημα του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας δίπλα μάλιστα στο υπό ανέγερση μουσείο της Θεσσαλονικότικης Εβραΐκής κοινότητας, η οποία εξοντώθηκε από τη Γερμανική βαρβαρότητα. Το σημερινό Γερμανικό Κράτος επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου είναι ο καθολικός διάδοχος του Τρίτου Ράιχ για όλα τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και τα εγκλήματα του. Επομένως το σημερινό Τέταρτο Ράιχ ως καθολικός διάδοχος του προγενεστέρου του Τρίτου, οφείλει να αποδώσει αμελλητί το σύνολο των αποζημιώσεων και των δανείων που οφείλονται στην μαρτυρική Ελλάδα. Ο δε Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, η οποία είναι η πρώτη σε αριθμό θυμάτων, να παρατήσει τις εκχωρήσεις στους σημερινούς Γερμανούς και να επιμένει συνεχώς, απεριορίστως και αλληλεγγύως με τα Θεσσαλονικιά θύματα για τα αυτονόητα. Επομένως η Βίλα Πετρίδη πρέπει να συνεχίσει το πολιτιστικό της έργο κατά τα καθ’ ημάς.  "

                                                                                  Από το Γραφείο του Βουλευτή


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!