Ευκαιρίες χρηματοδότησης για ελληνικές πόλεις σε Διαδικτυακή Ημερίδα με τη συμμετοχή του ΙΜΕΤ


«ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ»
Ευκαιρίες χρηματοδότησης για ελληνικές πόλεις σε  Διαδικτυακή Ημερίδα
με τη συμμετοχή του ΙΜΕΤ
                         
Την Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικτυακή ημερίδα «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης από την Αποστολή – CLIMATE-NEUTRAL & SMART CITIES – του προγράμματος πλαίσιο Horizon Europe», που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας με την υποστήριξη του Δικτύου ΠΡΑΞΗ και με τη συμμετοχή του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ. Η Αποστολή CLIMATE-NEUTRAL & SMART CITIES  του προγράμματος πλαίσιο Ορίζοντας Ευρώπη στηρίζει 100 ευρωπαϊκές πόλεις προς τη συστημική τους αλλαγή να καταστούν κλιματικά ουδέτερες (climate-neutral) μέχρι το 2030. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που απαιτεί συνεργασία όλων των φορέων του οικοσυστήματος των πόλεων και μόχλευση πόρων. Κριτικής σημασίας είναι η στήριξη των πολιτών, ώστε να υιοθετήσουν τεχνολογικά προηγμένες και ώριμες λύσεις με στόχο να επιτευχθεί αυτή η μετάβαση.
Τη διαδικτυακή ημερίδα χαιρέτισε ο κ. Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο οποίος υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη για μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη κοινωνία, προέβαλε την ανάπτυξη  στρατηγικών ανθεκτικότητας, ενώ αναφέρθηκε στις πολιτικές πρωτοβουλίες για αστικές, βιοκλιματικές αναπλάσεις και έξυπνες πόλεις, καθώς και στη δέσμευση της χώρας για την επίτευξη των κοινών ευρωπαϊκών στόχων. Τόνισε πως μέσω της έρευνας και της καινοτομίας, οι λύσεις που βοηθούν σε αυτήν την μετάβαση θα γίνουν πιο ώριμες και οικονομικά βιώσιμες. 
Ο Δρ Ευάγγελος Μπεκιάρης, Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Εθνικός Εκπρόσωπος στην Υπο-Ομάδα εργασίας για την Αποστολή “CLIMATE-NEUTRAL & SMART CITIES” παρέθεσε καλές πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, εισηγήθηκε την δημιουργία «Εθνικών Πρωταθλητών» μέσω της κινητοποίησης των τοπικών κοινωνιών και υπέδειξε τον τρόπο για να γίνει αυτό. Ανέφερε πως η επιτυχής συμμετοχή ελληνικών πόλεων σε αυτή την Αποστολή θα εξασφαλίσει σημαντικούς πόρους χρηματοδότησής τους.
Ακολούθησε συζήτηση «Στρογγυλής Τράπεζας» με ομιλητές από την τοπική αυτοδιοίκηση, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, τον ακαδημαϊκό και ερευνητικό ιστό, τις επιχειρήσεις, καθώς και την κοινωνία των πολιτών. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 200 συμμετέχοντες.
Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ - 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, Θέρμη, Θεσσαλονίκη - Τηλ.: 2310 498 457 - www.imet.gr







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!