Ο Σάββας Αναστασιάδης από το βήμα της βουλής: Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από την κρίσηΟ Σάββας Αναστασιάδης από το βήμα της βουλής: Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από την κρίση

Στην ταχύτατη και αποτελεσματική αντίδραση της κυβέρνησης της Ν.Δ., την περίοδο της πανδημίας του Κορωνοϊού και στην  αποφασιστικότητα και τόλμη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  που αντιλήφθηκε έγκαιρα τη διάσταση του προβλήματος και δεν δίστασε να δώσει εντολή για σκληρά μέτρα, που έφεραν την Ελλάδα να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις Χώρες που είχαν τις καλύτερες επιδόσεις, αλλά και  στο ότι η  Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από την κρίση, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων την Τετάρτη  29 Ιουλίου 2020 , ο Εισηγητής της πλειοψηφίας Σάββας Αναστασιάδης, μιλώντας από το βήμα της βουλής.

Η ομιλία του κ. Αναστασιάδη έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας»
Αναλυτικότερα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, ξεκίνησε και συνεχίζει το μεταρρυθμιστικό της έργο, κινείται βάση σχεδίου και στρατηγικής και είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για να στηρίξει επιχειρήσεις, εργαζόμενους, συνταξιούχους κ.α.
Ο εισηγητής της ΝΔ, αναφέρθηκε και στη διαφορά προσέγγισης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης , για την προστασία της πρώτης κατοικίας και στο πρόγραμμα «Γέφυρα».

«..ένα από τα σημαντικότερα ίσως κεφάλαια του παρόντος νομοσχεδίου είναι οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στη συνεισφορά του Δημοσίου για την αποπληρωμή δανείων για δανειολήπτες πρώτης κατοικίας,  που έχουν πληγεί από τις δυσμενείς συνέπειες του κορωνοϊου. Οι ρυθμίσεις αυτές συνοψίζονται στο πρόγραμμα «Γέφυρα» το οποίο αφορά την προστασία της Α’ κατοικίας» είπε και σημείωσε ότι η προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ  για το θέμα ήταν, να καταργήσει τον Φεβρουάριο του 2019  την προστασία της πρώτης κατοικίας.

« Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο του 2019 κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Στη συνέχεια διαμόρφωσε ένα πλαίσιο το οποίο δεν εξασφάλιζε προστασία του συνόλου  των δανειοληπτών…..Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δημιουργεί ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης δανείων, που περιλαμβάνει και ενήμερους δανειολήπτες. Ταυτόχρονα αυξάνεται και το ύψος των ποσών που θα επιδοτούνται, φτάνοντας έως και του ποσού των 600 ευρώ,  κατά περίπτωση»  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της  εισήγησης  του  κ. Αναστασιάδη.


VIDEO


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!