Π.Ο.Π.Ε.Κ: Πρόταση της αποκλειστικής χρήσης των ταχυφορτιστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε πρατήρια καυσίμων και ενέργειας


ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Ε.Κ
ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ-ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΑΧΥΦΟΡΤΙΣΤΩΝ
(ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ),
MONON ΣΕ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Στα πρατήρια καυσίμων και ενέργειας λόγω της μεγάλης διασποράς σε όλη την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα και του μεγάλου αριθμού διέλευσης οχημάτων, επιβάλλεται να τοποθετηθούν  ταχυφορτιστές (σημείο επαναφόρτισης υψηλής ισχύος) προς εξυπηρέτηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Τα πρατήρια καυσίμων και ενέργειας είναι οι κατεξοχήν χώροι τροφοδοσίας οχημάτων με καύσιμα και ενέργεια και πληρούν τις διατάξεις της νομοθεσίας με την παρουσία υπευθύνου λειτουργίας για θέματα διαχείρισης της ασφάλειας, κατά την παροχή καυσίμων ή/και ενέργειας.
Τα πρατήρια καυσίμων και ενέργειας διαθέτουν  όλα τα πλεονεκτήματα  εκείνα που θα μπορούσαν να τα καταστήσουν ως τις περισσότερο κατάλληλες επιχειρήσεις  για την αποκλειστική χρήση και εγκατάσταση των ταχυφορτιστών.
Η πρόταση της αποκλειστικής χρήσης των ταχυφορτιστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε πρατήρια καυσίμων και ενέργειας, θα βοηθήσει  στη  περαιτέρω  ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτροκίνησης καθώς και ιδιαιτέρως στην ασφαλή διαδικασία φόρτισης.

Επίσης θα δώσει ώθηση στα πρατήρια καυσίμων και ενέργειας που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας να τοποθετήσουν, ανάλογα με το εμβαδόν του ακινήτου που διαθέτουν,  τους αντίστοιχους ταχυφορτιστές, προωθώντας με τον αποτελεσματικότερο τρόπο τις υποδομές φόρτισης, δημιουργώντας το κατάλληλο υπόβαθρο για την αύξηση του μεριδίου αγοράς των ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε σχέση με τα συμβατικά.
Κανένας άλλος χώρος δεν είναι καταλληλότερος και περισσότερο ασφαλής από τα  πρατήρια παροχής καυσίμων και ενέργειας για την εγκατάσταση ταχυφορτιστών, αν ληφθούν υπόψη από την διεθνή βιβλιογραφία σειρά ατυχημάτων κατά την φόρτιση μπαταριών σε ελεύθερους μη ελεγχόμενους  χώρους φόρτισης.
Ακόμη και στις ΗΠΑ, όπου οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι να ακολουθούν κάθε είδους οδηγίες, περίπου 10.000 τέτοιες περιπτώσεις ατυχημάτων καταγράφονται ετησίως.

Οι υπόλοιποι χώροι ( πχ κτίρια γραφείων ή καταστήματα, κλ.π) είτε δεν ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, είτε δεν διαθέτουν τις απαραίτητες για την ασφάλεια προδιαγραφές.
Επιπλέον η ασφαλής καταλληλότητα του χώρου των πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας, προδιαγράφεται και από το γεγονός της επικείμενης υποχρεωτικής επαγγελματικής κατάρτισης, ιδιαιτέρως σε θέματα ασφάλειας, όλων των εργαζομένων.  
Στο πλαίσιο των παραπάνω φρονούμε ότι πρέπει να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο από την πολιτεία για την τοποθέτηση αποκλειστικά των ταχυφορτιστών, στα πρατήρια καυσίμων και ενέργειας.
Αυτό μπορεί να  επιτευχθεί  με την επιδότηση για την αγορά και τοποθέτηση ταχυφορτιστών από τις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης των πρατηρίων καυσίμων και ενέργειας,  για να μπορέσουν και τα πρατήρια να περάσουν ομαλά στην νέα εποχή των εναλλακτικών καυσίμων. 


Γραφείο Τύπου
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (Π.Ο.Π.Ε.Κ.)


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!