Ομόφωνο Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου για την Αγία Σοφία



Ομόφωνο Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου για την Αγία Σοφία

           Ομόφωνο ψήφισμα  διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου, απαιτώντας την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης της Τουρκικής κυβέρνησης, με την οποία βεβηλώνει ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Οικουμενικό σύμβουλο της Ορθοδοξίας και του Χριστιανισμού.

Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:
“Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη, προκλητική απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν για μετατροπή σε τζαμί της Αγίας Σοφίας, βεβηλώνοντας ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Η ενέργεια αυτή όχι μόνο προσβάλει τον χαρακτήρα της Αγιάς Σοφιάς αλλά αποτελεί βήμα κλιμάκωσης των προκλήσεων και της επιθετικότητας της  κυβέρνησης, αναπόσπαστο μέρος  της συνολικής στρατηγικής της άρχουσας τάξης της Τουρκίας.
Η προκλητικότητα δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή από ηγεσίες οικονομικά ισχυρών κρατών. Τα υποκριτικά ευχολόγια τους όχι μόνο δεν έκαμψαν αλλά τροφοδοτούν αυτή την επιθετικότητα συμπεριλαμβανομένης της προσβολής της Αγίας Σοφίας. Τροφοδοτούν την αμφισβήτηση της Τουρκικής κυβέρνησης για τη συνθήκη της Λωζάνης, τα σύνορα στον Έβρο και το Αιγαίο. Παζαρεύουν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα προωθώντας λύση συνεκμετάλλευσης σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο προς όφελος επιχειρηματικών μεγαθηρίων και όχι των λαών της περιοχής. Με τις δικές τους πλάτες συνεχίζεται η κατοχή του 40% της Κύπρου, υπογράφηκε η απαράδεκτη συμφωνία για ΑΟΖ με τη λεγόμενη κυβέρνηση της Λιβύης,  συνεχίζεται η τουρκική πολεμική επέμβαση σ΄αυτήν, τη Συρία, το Ιράκ.
Τασσόμαστε στο πλευρό του Ελληνισμού απανταχού της γης που σήμερα αντιδρά στις Τουρκικές προκλήσεις και καλούμε τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Ηνωμένα Έθνη και την UNESCO να ασκήσουν αποτελεσματική πίεση στην τουρκική κυβέρνηση.
Πρέπει να απομονωθούν οι εθνικιστικές φωνές και στις δύο πλευρές των συνόρων γιατί εξυπηρετούν αντιπαραθέσεις μακριά και ενάντια στα συμφέροντα των λαών. 
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου απαιτεί την άμεση και χωρίς όρους ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης της Τουρκικής κυβέρνησης για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας, η οποία αποτελεί Οικουμενικό σύμβολο της Ορθοδοξίας και του Χριστιανισμού, ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα που πιστεύει στον Πολιτισμό και τις Ιδέες του και αποτελεί μοναδικό αρχιτεκτονικό και πολιτισμικό κομψοτέχνημα παγκόσμιας ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς”.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!