«Η Πόλις εάλω» και η κυβέρνηση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου του Ιορδάνη Χριστοδουλίδη


«Η Πόλις εάλω» και η κυβέρνηση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου


Πέρασαν 567 χρόνια από την θλιβερή εκείνη ημέρα της 29ης Μαΐου του 1453. Την ημέρα  που ακούστηκε το "Εάλω η Πόλις" και η Βασιλεύουσα, η «Πόλη των Αγίων», η «Θεοσκέπαστη», η «Πόλη του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης» έπεσε στα χέρια των Οθωμανών. Μετά από 567 χρόνια, το τούρκικο ΣτΕ έδωσε το πράσινο φως στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να υπογράψει δίαταγμα μετατροπής της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί. Μια απόφαση που κάθε άλλο προσβάλει την ιστορικότητα του μνημείου αυτού και προσθέτει ένα ακόμη πρόβλημα στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία.
Σαφώς, η επιλογή του τουρκικού κράτους να μετατρέψει τον ιερό αυτό χώρο σε τζαμί, δεν θα μπορούσε να μην χρησιμοποιηθεί και ως όπλο για στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις, μεταξύ της Τουρκίας και της χώρας μας, για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Μια διαπραγμάτευση την οποία δυστυχώς φαίνεται να επιδιώκει και η ελληνική κυβέρνηση, συμφωνόντας στο ξεπούλημα την ΑΟΖ.

Η στάση της ελληνικής κυβέρνηση δείχνει την ανευθυνότητα και ανικανότητά της να αντιπαρατεθεί με την απέναντι πλευρά.
Πως θα μπορούσε να το κάνει; Με πολλούς τρόπους!
Ποιοί είναι αυτοί;
1)    Το εξαγωγικό της Τουρκίας κυμαίνεται στα 86 δις δολάρια, εκ των οποίων τα 57 προς την ΕΕ και τα 2,7 δις προς την Ελλάδα. Κλείσιμο συνόρων με Τουρκία και απαγόρευση εμπορίου μέσω Ελλάδας.
2)    Εφαρμογή της συνθήκης της Λωζάνης και κλείσιμο κάθε μουσουλμανικού χώρου προσκηνήματος εντός ελληνικών ορίων.
3)    Να υπογραφεί άμεσα και να ανακυρηχθή ΑΟΖ με την Κύπρο.
4)    Να γίνει το σπίτι του Ataturk στη Θεσσαλονίκη Μουσείο Ελληνικής Γενοκτονίας.

Με δηλώσεις τύπου: «Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Η απόφαση αυτή -και μάλιστα 85 χρόνια από την ανακήρυξή της ως μουσείου- προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της» δεν μπόρεις καν να αποκαλείσαι πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκη.

Αυτό δεν φτάνει κύριοι της ελληνικής κυβέρνησης και ελληνικής βουλής!
Αν δεν μπορείτε. Παραιτηθείτε άμεσα!

Η χώρας μας χρειάζεται άμεσα μιά εθνικο-πατριωτική κυβέρνηση να μπορεί να προβάλει σθένος απέναντι στην τούρκικη προκλητικότητα.


Ιορδάνης Χριστοδουλίδης
Πολιτευτής Β’ Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!