Ο Δ. Ωραιοκάστρου γίνεται Followgreen, ανακυκλώνει και επιβραβεύει τους πολίτες


Ο Δ. Ωραιοκάστρου γίνεται Followgreen, ανακυκλώνει και επιβραβεύει τους πολίτες
Τρίποντο στην ανακύκλωση βάζει ο Δήμος Ωραιοκάστρου! Γίνεται Followgreen, ανακυκλώνει και επιβραβεύει τους δημότες και τις επιχειρήσεις που ανακυκλώνουν.
Ο Δήμος Ωραιοκάστρου κατανοώντας τη σημασία των περιβαλλοντικών ζητημάτων προχώρησε με εντολή του δημάρχου, Παντελή Τσακίρη και με ενέργειες του αντιδημάρχου Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς, Νικόλα Σαραμούρτση, στη δημιουργία της δημοτικής διαδικτυακής πλατφόρμας followgreen.gr/oraiokastro, όπου από σήμερα είναι διαθέσιμη για τους πολίτες που ζουν και εργάζονται στον Δήμο Ωραιοκάστρου.
Το Followgreen,  είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης που στόχο έχει να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ παράλληλα ενώνει πολίτες, επιχειρήσεις, σχολεία με κοινό στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης.
"Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον και το δείχνουμε στην πράξη. Ανακυκλώνοντας φροντίζουμε και βελτιώνουμε τον τόπο μας. Οι δημότες του Ωραιοκάστρου μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα μπορούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος, συμμετέχοντας σε προγράμματα ανακύκλωσης και αποκτώντας πολλαπλά οφέλη μέσα από αυτή την διαδικασία. Καλούμε τους κατοίκους του Δήμου Ωραιοκάστρου να βάλουν το Followgreen στη ζωή τους, για να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας", τονίζει ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς, Νικόλας Σαραμούρτσης.
Οι δύο βασικές λειτουργίες της δημοτικής διαδικτυακής πλατφόρμας followgreen.gr/oraiokastro είναι οι εξής:
Δημιουργώντας οι πολίτες έναν λογαριασμό στο followgreen.gr/oraiokastro/account/register, θα μπορούν να κερδίζουν πόντους μέσω εκπαιδευτικών δράσεων για την ανακύκλωση, όπως άρθρα, βίντεο και κουίζ, είτε μέσω καταχώρησης της ανακύκλωσης που θα πραγματοποιούν, είτε με τη δωρεά ειδών/φαρμάκων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο/Φαρμακείο του Δήμου.
Οι πολίτες θα εξαργυρώνουν τους πόντους επιβράβευσης σε ειδικές παροχές - εκπτώσεις προϊόντων/υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων ή θα τους δωρίζουν σε σχολεία στο πλαίσιο σχολικών δράσεων ανακύκλωσης που θα πραγματοποιηθούν με τη νέα σχολική χρονιά.
Μέσα από τη δράση αυτή, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με την ανακύκλωση, οι τοπικές επιχειρήσεις λαμβάνουν δωρεάν προβολή και προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, ενώ οι δημότες εκπαιδεύονται για την ανακύκλωση και κερδίζουν.
Στόχος του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι η ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης και κατά συνέπεια η ανακύκλωση με ορθολογικό τρόπο, γι’ αυτό καλούμε όλους τους πολίτες να κάνουν την εγγραφή τους στη δημοτική πλατφόρμα followgreen.gr/oraiokastro, ώστε όλοι μαζί να γίνουμε σύμμαχοι αυτής της προσπάθειας για ένα καλύτερο περιβάλλον.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!