Επιχειρηματικές καινοτομίες NANOTEXNOLOGY 2020


Η εταιρία ORGANICELECTRONIC TECHNOLOGIES PC (ΟΕΤ) , συμμετείχε και παρουσίασε τα μοναδικά της προϊόντα με μεγάλη επιτυχία στο παγκόσμιο συνέδριο και έκθεση NANOTEXNOLOGY 2020 στο Ξενοδοχείο PortoPalace στην Θεσσαλονίκη  ,4-11 Ιουλίου 2020.
Την NANOTEXNOLOGY 2020, η οποία για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε Virtual&Live διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η εταιρία ORGANIC ELECTRONIC TECHNOLOGIES είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ διεθνώς εταιρία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή εύκαμπτων οργανικών εκτυπωμένων φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς, και εκτυπωμένων οργανικών LEDs για παραγωγή ενέργειας και φωτισμού, αντίστοιχα, και παράγει  προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, ελαφρά, φιλικά προς το περιβάλλον που μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε είδους επιφάνεια κτιριακής εγκατάστασης, θερμοκηπίων, ειδών τουρισμού και πέργολες ή ακόμα και σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως τα αυτοκίνητα της ECOCAR όπου η ΟΕΤ εφάρμοσε τα 3ης γενιάς φωτοβολταϊκά της σε συνεργασία με την εταιρία ECOSUN ltd.
Την έκθεση επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκηςκ. Θεόδωρος Καράολγου, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από τα νέα καινοτόμα και ευφυή προϊόντα και τις πολλαπλές εφαρμογές τους. Με την παρουσία του τίμησε την έκθεση και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η εταιρία OET, παρουσίασε για πρώτη φορά διεθνώς την ΕΛΛΗΝΙΚΗ έξυπνη στάση λεωφορείου με Οργανικά Φωτοβολταϊκά τα οποία παρέχουν ενεργειακή ανεξαρτησία στην στάση, ενέργεια και φωτισμό στην διαφημιστική επιγραφή καθώς και στις θύρες USB όπου οποιοσδήποτε πολίτης θα μπορεί να φορτίζει το κινητό του.
Την ΕΛΛΗΝΙΚΗ έξυπνη στάση λεωφορείου μπορούν να τα εντάξουν και να χρηματοδοτηθούν από αναπτυξιακά προγράμματα όπως «Φιλόδημος» και «Αντώνης Τρίτσης», άλλα και άλλα έργα του ΕΣΠΑ, όλοι οι δήμοι της Ελλάδος προκειμένου να δημιουργήσουν τις  σύγχρονες ελληνικές smartcities, να περιορίσουν την εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα και να πολλαπλασιάσουν το κοινωνικό όφελος για τους δημότες τους. Σ αυτές τις πρωτοποριακές εφαρμογές ξεναγήθηκαν  ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Ευόσμου – Κορδελιού κ. Χρήστος Φωτιάδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ο κ. Ιωάννης Νέστορας Λαφαζανίδης και ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτρης Κούβελας, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Έκθεση.
Ακόμη παρουσιάστηκαν αυτόνομες ενεργειακές λύσεις στον τομέα του τουρισμού (ξαπλώστρες και ομπρέλες όπου παράγουν ενέργεια από τον ήλιο και την αποθηκεύουν για την χρήση ψυγείων, και ηλεκτρονικών συσκευών), αλλά και αυτόνομες ενεργειακά τέντες και πέργολες που προσφέρουν ενέργεια, φωτισμό αλλά και σκίαση ταυτόχρονα . Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν καινοτόμες εφαρμογές κυρίως για κτιριακές εγκαταστάσεις όπως  τζάμια και υαλοπίνακες με ενσωματωμένα ημιδιαφανή οργανικά φωτοβολταϊκά για παραγωγή ενέργειας και αισθητική – αρχιτεκτονική παρέμβαση με ανεμπόδιστη οπτική θέα , αλλά ταυτόχρονη προφύλαξη από τις βλαβερές UVακτίνες του ήλιου.


Στο πλαίσιο της NANOTEXNOLOGY 2020 στελέχη της εταιρίας ΟΕΤ παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις στα εκτυπωμένα οργανικά ηλεκτρονικά, συνδέοντας την έρευνα και ανάπτυξη με την καινοτομία και την βιομηχανική παραγωγή.
Ειδικότερα, παρουσιάσεις έκαναν οι κ.κ.
Ε. Μεκερίδης, Διευθυντής Παραγωγής και Ποιοτικού Ελέγχου – Θέμα:«ΒιομηχανικήΠαραγωγήπλήρωςεκτυπωμένωνοργανικώνφωτοβολταϊκώνμεέξυπνηκαιαυτοματοποιημένη διαδικασία»
Χ. Βαρλάμης, ProductManager – Θέμα:«Μελέτη βιωσιμότητας των πλήρως εκτυπωμένων βιολογικών φωτοβολταϊκών»
Α. Γαλατσόπουλος, Υπεύθυνος Τμήματος ΦωτοβολταϊκώνΠεροσβκιτών – Θέμα: «Μελέτη προσθήκηςχλωρίου στην ενίσχυση της κρυσταλλικότητας και της απόδοσης των ηλιακών κυττάρων με Περοβσκίτη»
Β. Κυριαζόπουλος, Υπεύθυνος Τμήματος OLED και Μετρολογίας – Θέμα: «παραγωγή μεγάλης κλίμακας επεξεργασμένου διαλύματος πολυμερούςOLEDs
Λ. Πατσιούρας, Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου και R&D–Θέμα:«Ανάπτυξη διαδικασιών για την ηλεκτροστατική εναπόθεση νανοκατασκευών και μικρο-νανοδομή υλικών με χρήση παλμών λέιζερ μικρού μήκους για εφαρμογή σε ξυριστικές λεπίδες»
Π. Μαγγέλης, Υπεύθυνος R&D–Θέμα: «Ενσωματωμένα Προϊόντα OPV σε στέγες για Παραγωγή Ενέργειας».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!