Η πρώτη open air βιβλιοπαρουσίαση σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη γίνεται η πρώτη βιβλιοπαρουσίαση μετά από μήνες, εξαιτίας της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 21 Ιουλίου, στις 19.30, στο ουζερί Αγορά, (Καπποδιστρίου 5 και Ιωνος Δραγούμη) στη Θεσσαλονίκη. 

Πρόκειται για το νέο βιβλίο του συγκοινωνιολόγου - συγγραφέα Σταύρου Κωνσταντινίδη «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ», που προλογίζει η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου. Εκτός από τον Σταύρο Κωνσταντινίδη και τη Σώτη Τριανταφύλλου, θα μιλήσουν οι Γιώργος Σκαμαπρδώνης, συγγραφέας- δημοσιογράφος, Σπύρος Βούγιας, ομ. Καθηγητης ΑΠΘ - Συγκοινωνιολόγος, η Κασσιανή Φελέκη, ψυχίατρος - ψυχαναλύτρια ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο συγγραφέας και εκδότης Πέτρος Παπασαραντοπουλος.

Μικρά θραύσματα δημόσιας γραφής του Σταύρου Κωνσταντινίδη από την τριετία 2017-2020 συγκεντρώνονται και σχηματίζουν μια γνώμη για την πολιτική, τις πόλεις και τη ζωή, στο κλείσιμο μιας δεκαετίας που θυμίζει δρόμο μελαγχολικό. Συνεντεύξεις, άρθρα, ημερολογιακές σημειώσεις και δοκιμιακές προσεγγίσεις με σταθερή αφετηρία το πολιτικό πεδίο τείνουν με μια διαγώνια διαδρομή στο κάτοπτρο της κανονικότητας, όπου η κοινωνία αναζητεί το ώριμο είδωλό της.

Από τον Πρόλογο του βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου:
...Σήμερα ξέρουμε ότι για να ανθίσει η φαντασία χρειάζεται τη λογική, την ψυχραιμία, τη σύνεση· τις ιδιότητες που αποκτούν οι άνθρωποι και οι χώρες μετά από σκέψη και προσπάθεια...

Ακολουθήστε την εκδήλωση στο Facebook. Δείτε σύντομη παρουσίαση του βιβλίου πατώντας εδώ
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα μέτρα προφύλαξης και τις υγειονομικές διατάξεις του χώρου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!