Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ακυρώνονται οι 17 εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ "Ταράτσα στα Δυτικά"

 


ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ  ΟΙ 17  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 1Ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ»  

     

   

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου και η  Aντιδημαρχία Πολιτισμού, με αίσθημα ευθύνης ακολουθούν τα νέα δεδομένα,  προτάσσουν πάνω απ όλα την  δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών και ανακοινώνουν με λύπη την ακύρωση και  των  17  μεγάλων εκδηλώσεων  του 1ου  Φεστιβάλ «Ταράτσα στα Δυτικά».  

   

Το φεστιβάλ ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί όλο το Σεπτέμβριο, στην ειδικά διαμορφωμένη μοντέρνα αστική ταράτσα του υπερσύχρονου  Πολυλειτουργικού Κέντρου του  δήμου Κορδελιού Ευόσμου, επί της οδού Μοναστηρίου 417.  

   

                                                                                                                                                      

«Έχοντας επίγνωση της κατάστασης που βιώνει η χώρα μας λόγω της πανδημίας του covid – 19 και με πλήρη συναίσθηση του μεγέθους της ευθύνης, ανακοινώνουμε τη ματαίωση του 1ου Φεστιβάλ “Ταράτσα στα Δυτικά”, καθώς κυρίαρχο ζήτημα για όλους μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ελπίζουμε πως σύντομα, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα βρεθούμε όλοι μαζί κάτω από τον έναστρο ουρανό για να απολαύσουμε τις μοναδικές βραδιές πολιτισμού που μας επιφυλάσσει ο νέος θεσμός του Δήμου μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

   

   

   

“ Η εποχή και τα γεγονότα, μας επιβάλουν να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και να αναπροσαρμόζουμε συνεχώς τα πλάνα μας. Προέχει σίγουρα η ασφάλεια των πολιτών, αλλά εμείς οι άνθρωποι που πιστεύουμε στην δύναμη της τέχνης και στις θεραπευτικές διαστάσεις που μπορεί να έχει στους ανθρώπους - ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε-  δεν το βάζουμε κάτω. Σήμερα δυστυχώς θα πρέπει να ακυρώσουμε το νέο μας αυτό φεστιβάλ αλλά σήμερα κιόλας καθόμαστε στο τραπέζι να οργανώσουμε τις νέες μας δράσεις, με βάση τα καινούργια δεδομένα” δήλωσε η   Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αθηνά Παμπουκίδου, τονίζοντας ότι το « Φεστιβάλ Ταράτσα στα Δυτικά» , μπορεί να μην ξεκινάει φέτος λόγω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που ζούμε αλλά με την ευχή ότι σύντομα η κρίση αυτή θα  ξεπεραστεί δεσμευόμαστε ότι θα επανέλθουμε για να φωτίσουμε και να δροσίζουμε τα επόμενα καλοκαιρινά μας βράδια στον δήμο μας.”    

 

Το φεστιβάλ “ Ταράτσα στα Δυτικά” είναι ένας νέος πολιτιστικός θεσμός υψηλής πολιτιστικής και καλλιτεχνικής αισθητικής με σταθερό και ετήσιο χρόνο έναρξης τους καλοκαιρινούς μήνες και τον πρώτο φθινοπωρινό..  

Στόχος του, να εισέλθει  δυναμικά στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.  

Πάγιος τόπος διεξαγωγής του, το δώμα –του  πολυλειτουργικού Κέντρου – Θεάτρου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου -το θερινό κινηματοθέατρο  -χωρητικότητας 260 θέσεωνστην Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού.  

 Σύμφωνα με τους οργανωτές όραμα του, είναι να αποτελέσει έναν νέο θερινό πολιτιστικό προορισμό και έναν ανθρώπινο πόλο έλξης για κατάθεση, ανάπτυξη και ανταλλαγή  ιδεών, έκφρασης και δημιουργίας των ανθρώπων της Τέχνης και του Πολιτισμού,  δίνοντας παράλληλα βήμα  λόγου και διαλόγου, προβολής και προώθησης σε ότι  νέο, δημοφιλές και φρέσκο αναδεικνύεται από τον κόσμο της τέχνης και της σκέψης.    

 

Για όλους αυτούς τους λόγους το φεστιβάλ “Ταράτσα στα Δυτικά”  θα είναι ανοιχτό και θα  εντάσσει στο πρόγραμμα του, είτε  πρεμιέρες, είτε δικές του παραγωγές,  στηρίζοντας κατά προτεραιότητα νέους καλλιτέχνες, έτσι ώστε με μετακλήσεις παραστάσεων και εκδηλώσεων να ανατροφοδοτεί την σπουδαία και μοναδική  σχέση επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ σκηνής-  πλατείας – και  κοινού.     

 

 Το 1ο Φεστιβάλ “Ταράτσα στα Δυτικά” με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και με δελτία εισόδου θα άνοιγε  αυλαία στις 2 Σεπτεμβρίου του 2020, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Πολιτισμού και στο πρόγραμμα του περιελάμβανε 17 ποιοτικές εκδηλώσεις επικεντρωμένες,  στο Θέατρο, το Χορό, τη Μουσική, το Κινηματογράφος, τις Διαλέξεις, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία.  

Όλες απόλυτα εναρμονισμένες  στην πολιτιστική σημειολογία  αλλά και του ρόλου του νέου  Φεστιβάλ, το οποίο  ορίσθηκε να πραγματοποιείται στην πιο όμορφη, μοντέρνα αστική ταράτσα του νέου υπερσύγχρονου πολιτιστικού πολυχώρου της Δυτικής Θεσσαλονίκης.  

   

Αξίζει να σημειωθεί ότι στρατηγικός προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής είναι το Νέο Πολυλειτουργικό Κέντρο, πέρα από το Φεστιβάλ « ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ»  να συμβάλλει με την ετήσια λειτουργία  του και την διαρκή πολιτιστική του δράση, στην ανάπτυξη και την αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας  αναδεικνύοντας τον Δήμο  Κορδελιού Ευόσμου σε  κομβικό  πολιτιστικό  σημείο αναφοράς  με ουσιαστική πολιτιστική και πολιτισμική δράση για όλη τη Βόρεια Ελλάδα.  

 

 Ταυτόχρονα όμως με την έναρξη του Φεστιβάλ η Διοίκηση του Δήμου  θα παρέδιδε προς χρήση  στους δημότες και όχι μόνο, το Νέο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, το οποίο συγκαταλέγεται στα πιο σύγχρονα αρχιτεκτονικά κτηριακά πολιτιστικά συγκροτήματα όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά όλης της Ελλάδας.  

   

  • Το Νέο Πολυλειτουργικό Κέντρο  βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παρατσίκογλου και Χρυσοστόμου Σμύρνης στη δημοτική κοινότητα Ελευθερίου-Κορδελιού, με κεντρική όψη και είσοδο, επί της οδού Μοναστηρίου 417. Διαθέτει συνολική επιφάνεια 2.250m2 κατανεμημένη σε επτά στάθμες,  θέατρο χωρητικότητας 325 θέσεων με ότι πιο σύγχρονο σε οπτικοακουστικές υποδομές για την παρουσίαση ακόμα και των πιο απαιτητικών θεαμάτων, ένα κομμάτι της σκηνής είναι κυκλικό και περιστρεφόμενο ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες εναλλαγής των σκηνικών κατά τη διάρκεια των παραστάσεων,  θερινό κινηματοθέατρο χωρητικότητας 260 θέσεων, εκθεσιακούς χώρους,  αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και δοκιμών, χώρους εξυπηρέτησης κοινού και καλλιτεχνών, καμαρίνια, καμπίνες μεταφραστών, ειδικό ανελκυστήρα για (Α.Μ.Ε.Α.) ώστε η προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες από και προς στην αίθουσα του Θεάτρου να γίνεται  
  • απευθείας από το ισόγειο και μέσω ειδικού ανελκυστήρα, ειδικά διαμορφωμένη έξοδος κινδύνου για ΑΜΕΑ και για αμαξίδια, χώροι υγιεινής των Α.Μ.Ε.Α, δυο κυλικεία και τα γραφεία της αντιδημαρχίας πολιτισμού.    

 

   

 Το Πρόγραμμα 1ου φεστιβάλ “Ταράτσα στα Δυτικά”.  

   

   

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020   

Οι Ensemble of Jazz – εννέα οργανοπαίχτες μέλη της συμφωνικής ορχήστρας Jazz Βορείου Ελλάδος-  παρουσιάζουν ένα μουσικό ταξίδι με τίτλο “Fool Moon” υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Α. Χατζηαναστασίου.  

   

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020  

Μουσική βραδιά με τον Φώτη Θεοδωρίδη και το συγκρότημα “Απέναντι”.   

   

Κυριακή 6  και Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020  

Κινηματογραφική προβολή της ταινίας “Ευτυχία” του Αγγέλου Φραντζή.  

   

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020  

Βραδιά Stand Up Comedy με την Ήρα Κατσούδα με τίτλο “Για γυναίκα, καλή είναι” .  

   

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020  

Παιδική θεατρική παράσταση του Δημήτρη Μπασλάμ “Λέω να πετάξω”. Στη μουσική της παράστασης ο Φώτης Σιώτας.  

   

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020  

Εκδήλωση λόγου με αφορμή την ημέρα μνήμης της καταστροφής της Σμύρνης σε σκηνοθετική επιμέλεια του Στέλιου Χατζηαδαμίδη.  

   

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020  

Θεατρική ομάδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου με την παιδικής παράσταση:  “ Περπατώ εις το Δάσος” της Στέλλας Μιχαηλίδου σε σκηνοθεσία Ρίτσας Γεωργιάδου.  

   

Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου  2020  

Θέατρο “ Γκόλφω” του Σπυρίδωνος Περεσιάδη, από το ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Παπαδημητρίου.  

   

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020  

Θεατρική ομάδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου με την παιδικής παράσταση:  “ Περπατώ εις το Δάσος” της Στέλλας Μιχαηλίδου σε σκηνοθεσία Ρίτσας Γεωργιάδου.  

   

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020     

Οι Mussical Ensemble παρουσιάζουν ένα μουσικό ταξίδι με τίτλο “Mediterranean Rroject” υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Α. Χατζηαναστασίου.  

   

Πέμπτη 24  και Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020  

“ INDIGO NIGHTS” χοροθέατρο από τους Vis Mostrix σε χορογραφία Κώστα Γεράρδου. Η παραγωγή αυτή θα έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ “Ταράτσα Στα Δυτικά”.      

   

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020  

Κινηματογραφική προβολή της ταινίας “Ευτυχία” του Αγγέλου Φραντζή.  

   

Από Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 στους εσωτερικούς χώρους του Πολυλειτουργικού Κέντρου θα εκτίθενται οι περιοδικές εκθέσεις:  

  1. Έκθεση φωτογραφίας και  Έκθεση εικαστικών από τους απόφοιτους της σχολής καλών τεχνών του Α.Π.Θ.     


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!