Κ. Μάλαμα : Να κατατεθούν άμεσα στη Βουλή τα επιδημιολογικά δεδομένα που οδήγησαν στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στη Χαλκιδική.

 

Κ. Μάλαμα : Να κατατεθούν άμεσα στη Βουλή τα επιδημιολογικά δεδομένα που οδήγησαν στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στη Χαλκιδική. 


Σε άμεση κατάθεση Αίτηση​ς Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Υγείας προχώρησε η Κυριακή Μάλαμα, ζητώντας να δημοσιευτούν και να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με τα επιδημιολογικά δεδομένα που οδήγησαν στην απόφαση για μίνι lockdown στη Χαλκιδική. Χθες οι πολίτες της Χαλκιδικής ενημερώθηκαν ξαφνικά στα κινητά τους από την Πολιτική Προστασία ότι ο Νομός “φέρει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο”, όμως στην επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ καταγράφηκε ένα μόνο κρούσμα στο Νομό (τρία την Τρίτη, δύο τη Δευτέρα). Κατα συνέπεια, θα πρέπει να δωθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία, για να γίνει κατανοητό στους πολίτες και στους επαγγελματίες που καταστρέφονται, τι οδήγησε στην σκληρή αυτή απόφαση. Όπως τονίζεται στην Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, η συστηματική κι υπέυθυνη ενημέρωση της Χαλκιδικής, της αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων είναι απαραίτητη για να ενισχύεται η αξιοπιστία των μέτρων κι η συνειδητή συμμόρφωση των επαγγελματιών και των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, όπως τονίζει η Κυριακή Μάλαμα, η κοινωνία της Χαλκιδικής αναμένει να μελετήσει τα επίσημα στοιχεία, ώστε να γνωρίζει κλείνουν τα καταστήματα, γιατί απαγορεύονται οι λαϊκές αγορές, γιατί δημιουργούνται όλα αυτά τα εμπόδια στην κοινωνική και οικονομική ζωή και κυρίως γιατί εφαρμόζονται όλα αυτά τα μέτρα οριζόντια, χωρίς διαφοροποίηση, σε 88 χωριά, σε 3 πόδια και σε 5 δήμους. 


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων : 


ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


Αθήνα, 19 Αυγούστου 2020


Προς τον κ. Υπουργό Υγείας 


Θέμα : Να κατατεθούν άμεσα στη Βουλή τα επιδημιολογικά δεδομένα που οδήγησαν στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στη Χαλκιδική. 


Με δεδομένη την τεράστια οικονομική και κοινωνική καταστροφή που έχει προκαλέσει η χωρίς επαρκή επιδημιολογική τεκμηρίωση επιβολή οριζόντιων περιοριστικών μέτρων σε ολόκληρο το Νομό Χαλκιδικής, την ανυπολόγιστη ανεργία και την τεράστια ανησυχία στους πολίτες του Νομού, παρακαλείται ο κύριος Υπουργός να καταθέσει στο Σώμα όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα που σχετίζονται με τον κορονοϊό και τα οποία οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση, ώστε να γίνει κατανοητή στους πολίτες του Νομού. Η συστηματική κι υπέυθυνη ενημέρωση της Χαλκιδικής, της αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων είναι απαραίτητη για να ενισχύεται η αξιοπιστία των μέτρων κι η συνειδητή συμμόρφωση των επαγγελματιών και των πολιτών.  


Οι αιτούντες βουλευτές 

Κυριακή Μάλαμα


-- 
Γραφείο Κυριακής Μάλαμα
Βουλευτή Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!