"Οι στιγμές απαιτούν να μην γίνεται φθηνή κομματική αντιπαράθεση όταν ένα μεγάλο μέρος των δύο στόλων βρίσκεται παρατεταγμένο στο ΝΑ Αιγαίο"

 

«Την προσεχή Δευτέρα που ανοίγει η Βουλή, στις 16:00, συνεδριάζει η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και έρχεται προς συζήτηση η συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία και στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συζητηθεί η συμφωνία με την Αίγυπτο. Οι δύο αυτές συμφωνίες έρχονται προς κύρωση από την Βουλή την προσεχή Τετάρτη», ανέφερε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας στην εκπομπή "Καλοκαίρι Μαζί" του ΑΝΤ1, όπου κλήθηκε παράλληλα να σχολιάσει τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.


«Όταν ένα μεγάλο μέρος των δύο στόλων, του ελληνικού και του τουρκικού, βρίσκεται παρατεταγμένο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, οι στιγμές απαιτούν να μην γίνεται φθηνή κομματική αντιπαράθεση απλώς και μόνο για λαϊκή κατανάλωση αλλά πρέπει όλοι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Λυπάμαι αλλά όλοι οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το να εκθειάζουν τις κινήσεις που έκανε στην εξωτερική πολιτική η προηγούμενη κυβέρνηση και να κατηγορούν την σημερινή, δεν μιλούν για την παρούσα κρίση», 
τόνισε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης.

Και υπογράμμισε:
«Αυτή την στιγμή ολόκληρη η Ελλάδα βρίσκεται σε εγρήγορση, η Κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν για να διεθνοποιήσει το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας, οι συμμαχίες μας ενδυναμώνονται, κάνουμε συνεχή πρόοδο σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, αλλά και οι φίλοι, σύμμαχοι, γείτονες, είναι ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της και έχει την ικανότητα να το κάνει εντελώς αποτελεσματικά. Διαθέτουμε έναν πολύ ισχυρό αποτρεπτικό μηχανισμό τις αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις μας, που εγγυώνται με απόλυτη ασφάλεια την εθνική κυριαρχία μας.

Δουλεύουμε για την ειρήνη, παλεύουμε για την ειρήνη, αλλά έχουμε την αποφασιστικότητα να δηλώνουμε ότι εάν ποτέ χρειαστεί "ο μη γένοιτο" είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!