Συναντήσεις Π. Τσακίρη στην Αθήνα για προώθηση αναπτυξιακών έργων του Δ. Ωραιοκάστρου

 


Συναντήσεις Π. Τσακίρη στην Αθήνα για προώθηση αναπτυξιακών έργων του Δ. Ωραιοκάστρου

Σειρά επαφών με υπουργούς και επικεφαλής δημοσίων φορέων είχε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τον  αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Δημήτρη Καρασαββίδη, με στόχο την προώθηση αναπτυξιακών έργων του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Οι κύριοι Τσακίρης και Καρασαββίδης συναντήθηκαν με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, με τον οποίο συζήτησαν για έργα ενέργειας και περιβάλλοντος που είναι σε εξέλιξη στο Δήμο Ωραιοκάστρου και για αυτά που δρομολογείται να υλοποιηθούν.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Στάθη Σταθόπουλο. Συνομίλησαν για την εξέλιξη του έργου της ανάπλασης της Πλατείας Τζαβέλα στο Παλαιόκαστρο και ακολούθησε διερευνητική συζήτηση για την κατάθεση νέων προτάσεων.

Ακολούθησε συνάντηση με την Αλεξάνδρα Σδούκου, γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, η οποία ενημέρωσε τους κυρίους Τσακίρη και Καρασαββίδη για το αναθεωρημένο πρόγραμμα "Ηλέκτρα" και συζητήθηκε η δυνατότητα υποβολής πρότασης εκ μέρους του Δήμου Ωραιοκάστρου για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ωραιοκάστρου.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Καρασαββίδης, συναντήθηκαν στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.), Γιώργο Παπαδημητρίου. Συζήτησαν για την αξιοποίηση της έκτασης στην περιοχή "Αλώνια", όπου έγινε το πρώτο βήμα της αποτύπωσης του χώρου, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει η σύνταξη μελετών για την υλοποίηση μεγαλόπνοων έργων που θα φέρουν νέο αέρα ανάπτυξης στο Ωραιόκαστρο.

Ο κύκλος επαφών των κυρίων Τσακίρη και Καρασαββίδη στην Αθήνα ολοκληρώθηκε με συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Επί τάπητος τέθηκε το θέμα της παραχώρησης των εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων στο Κρυονέρι Μελισσοχωρίου στο Δήμο Ωραιοκάστρου, ενώ συζητήθηκαν οι ανάγκες ίδρυσης νέων σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης, έγινε συζήτηση για την ανάγκη δημιουργίας νέων τμημάτων ένταξης κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και για τη φύλαξη των σχολικών κτιρίων.

 





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!