Δύο νέα εξεταστήρια για τον κορωνοϊό στο πλαίσιο συνεργασίας Δήμου Θεσσαλονίκης και ΕΟΔΥ

 

Την έναρξη λειτουργίας εντός των προσεχών ημερών στη Θεσσαλονίκη δύο νέων εξεταστηρίων στα οποία θα διενεργούνται δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό, με σκοπό να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία της πόλης, ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας, σε συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Ζέρβας, στους χώρους, που θα οργανωθούν πάρα πολύ σύντομα από κοινού από τον Δήμο και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ο ΕΟΔΥ θα έχει τη δυνατότητα να δέχεται κοινό και να διενεργεί τεστ για τον κορωνοϊό.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχαμε μια ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού ιδιαίτερα στην πόλη μας μετά το καλοκαίρι. Υπάρχει, ασφαλώς, αγωνία, αλλά την ίδια ώρα υπάρχουν εγρήγορση, διαρκείς έλεγχοι και, παρ’ ότι ανησυχούμε, βλέπουμε την κατάσταση με αισιοδοξία», ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι η οργάνωση των χώρων όπου θα μπορούν να διενεργούνται τεστ για τον κορωνοϊό θα αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία και συνολικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέλαβε τη δέσμευση ότι τα δύο νέα εξεταστήρια θα τεθούν σε λειτουργία το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 31 Αυγούστου. Τα δωρεάν τεστ, όπως είπε ο κ. Αρκουμανέας, θα γίνονται σε συνεννόηση με τα νοσοκομεία, ενώ τα δύο εξεταστήρια θα στελεχωθούν από προσωπικό του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Αρκουμανέας, εξάλλου, σημείωσε ότι από την πρώτη ημέρα της πανδημικής κρίσης υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε, οι ανακοινώσεις για τους ακριβείς χώρους όπου θα διαμορφωθούν τα εξεταστήρια θα γίνουν εντός της τρέχουσας εβδομάδας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!