Δ. Ωραιοκάστρου: Κατέθεσε αίτημα στον ΕΟΔΥ για δειγματοληπτικό έλεγχο ατόμων για Covid-19

 

Δ. Ωραιοκάστρου: Κατέθεσε αίτημα στον ΕΟΔΥ για δειγματοληπτικό έλεγχο ατόμων για Covid-19

Υπό την προεδρία του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία από τον Covid-19, συνεδρίασε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου η ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, με σκοπό την προστασία του Δήμου και των υπηρεσιών του σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής να τηρούν στο ακέραιο στους τομείς ευθύνης τους όλα τα μέτρα που ορίζονται από τον ΕΟΔΥ για την προστασία από την πανδημία Covid-19, καθώς επίσης να γίνονται οι προβλεπόμενες απολυμάνσεις σε δημοτικά κτίρια και χώρους όπου παρατηρούνται φαινόμενα συνάθροισης μεγάλου αριθμού πολιτών.

Στη συνεδρίαση έγινε εκτίμηση της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 24ωρα με την αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και επισημάνθηκε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, αλλά επαγρύπνηση και πειθαρχημένη τήρηση όλων των μέτρων προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να υποβληθεί αίτημα προς τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος περίπου 25 ατόμων για Covid-19 σε όλη την επικράτεια του Δήμου Ωραιοκάστρου.

«Δυστυχώς ο κίνδυνος της πανδημίας Covid-19 παραμένει κι αυτό το διαπιστώνουμε από την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα. Στο Δήμο Ωραιοκάστρου είμαστε σε επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα. Η επιτροπή για την προστασία από τον κορωνοϊό συνεδρίασε και θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να εκτιμάται η επιδημιολογική κατάσταση και να φροντίζουμε για την άμεση λήψη και εφαρμογή όλων των μέτρων που συστήνει ο ΕΟΔΥ. Ζητάμε και τη συνεργασία των δημοτών μας, να φροντίζουν να φορούν μάσκα, να χρησιμοποιούν αντισηπτικό και να μην συνωστίζονται σε χώρους. Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να προστατεύσουμε ότι πιο πολύτιμο έχουμε, την υγεία μας», σημείωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!