Σήμερα το απόγευμα η εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος "Authenticities"


 

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «AUTHENTICITIES»

Παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρου Καράογλου και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020, στις 5.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος «Authenticities».

Από σήμερα και για δύο χρόνια ο Δήμος Θεσσαλονίκης, οι φορείς της πόλης καθώς και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της θα συνεργαστούν, για να αναδείξουν και να πιστοποιήσουν την πόλη ως «αυθεντική/authenticity».

Μετά το Παρίσι, τη Ρώμη, το Μιλάνο και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις είναι η σειρά της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Authenticities», το οποίο αποτελεί συντονισμένη προσπάθεια του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης - European Union Intellectual Property Office (EUIPO) σε συνεργασία με τα γραφεία Διανοητικής Ιδιοκτησίας των χωρών μελών της ΕΕ για την καλλιέργεια νοοτροπίας αγοράς αυθεντικών προϊόντων στους ευρωπαίους πολίτες.

Η υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και του Δήμου Θεσσαλονίκης θεμελίωσε μια συνεργασία που έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης σε θέματα που αφορούν την καταπολέμηση του παραεμπορίου, την καλλιέργεια κουλτούρας αγοράς αποκλειστικά αυθεντικών προϊόντων, τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας καθώς και τη συμβολή όλων στην προστασία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Ενεργή συμμετοχή στην υλοποίηση του Προγράμματος και στην προβολή της ιδέας της αυθεντικής πόλης (authenticity), θα έχουν η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης καθώς και το Επαγγελματικό, το Οικονομικό και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της εναρκτήριας εκδήλωσης, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ Παναγιώτης Κανελλόπουλος θα ενημερώσει τους παριστάμενους για τις δράσεις του προγράμματος και για τη  δημιουργία mobile εφαρμογής (για Android/iOS) για την «εφαρμογή στην πράξη», με επιδίωξη τόσο την ενημέρωση για τις δράσεις του προγράμματος «Authenticity» όσο και τη δυνατότητα καταγγελίας συμβάντος παραποίησης και πειρατείας σε πραγματικό χρόνο.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!