"Ελπιδοφόρα παρουσία" του Σάββα Αναστασιάδη, βουλευτή ΝΔ Β Θεσσαλονίκης


 

"ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ"

Του Σάββα Αναστασιάδη, βουλευτή ΝΔ Β Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη κάθε Σεπτέμβριο ήταν γιορτινή, πολύβουη και ελκυστική.

Εδώ μεταφερόταν το σύνολο της κυβέρνησης και των μελών του Κοινοβουλίου, θεσμικοί και οικονομικοί παράγοντες, από τη Ελλάδα και το εξωτερικό, εκθέτες, καλλιτέχνες, επισκέπτες κ.λ.π.

Η Θεσσαλονίκη ξενυχτούσε.

Η επίσκεψη του εκάστοτε πρωθυπουργού σηματοδοτούσε την έναρξη της νέας πολιτικής  και οικονομικής χρονιάς.

 Φέτος όλα είναι διαφορετικά. Η Θεσσαλονίκη ζει ένα διαφορετικό Σεπτέμβριο με άδειους δρόμους μετά τις δώδεκα τα μεσάνυχτα.

Αντί της ετήσιας Διεθνούς Έκθεσης, όπως την γνωρίσαμε, θα παρακολουθήσουμε το Thessaloniki Hellexpo Forum 2020.

Μια σημαντική πρωτοβουλία της Διοίκησης της ΔΕΘ, η οποία επιδεικνύοντας ισχυρά αντανακλαστικά διοργάνωσε μέσα σε ελαχιστότατο  χρόνο ένα πολιτικοοικονομικό βήμα που θα κρατήσει τη Θεσσαλονίκη ,  επίκεντρο πολιτικών και οικονομικών ειδήσεων.

Η ομιλία του  Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο,  με το σύνθημα  “ χτίζουμε την Ελλάδα της Αυτοπεποίθησης”, ήταν σε απόλυτη αρμονία με τις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε. Διαφορετική από όσες είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα με τα οποία ασχολείται μια κυβέρνηση αλλά επέλεξε να επικεντρωθεί σε δυο επίκαιρα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα και να δώσει απαντήσεις.

1) Στην Εθνική Άμυνα

2) Στην Εθνική Οικονομία που σαρώνει η λαίλαπα του Κορονοϊού.

 Από το βήμα του Forum ο  Πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στον κ. Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επέλεξε σε μια κρίσιμη για τη χώρα περίοδο να μην αντιπαρατεθεί με την αντιπολίτευση αλλά να απευθυνθεί σε όλους τους Έλληνες ξεπερνώντας τις μικροκομματικές προστριβές και αντιπαραθέσεις στέλνοντας το μήνυμα της ενότητας και της ομοψυχίας και περιγράφοντας τις δυσκολίες και τους τρόπους  αντιμετώπισής τους.

 Αναφέρθηκε στην Ελληνοτουρκική κρίση και στην Τουρκική επιθετικότητα που αυξάνεται προοδευτικά το τελευταίο διάστημα και στην ανάγκη ενίσχυσης της αποτρεπτικής δύναμης, με ένα πακέτο έξη μέτρων,  με άμεση αγορά δέκα οκτώ αεροσκαφών Rafale, τεσσάρων υποβρυχίων και άλλων οπλικών συστημάτων που θα αυξήσουν την ισχύ των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Παρουσίασε επίσης ένα  φιλόδοξο πακέτο 6,8 δις ευρώ για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία για το αμέσως επόμενο διάστημα που περιέχει δώδεκα μέτρα στήριξης,  των επιχειρήσεων, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα , των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων με μέτρα που δημιουργούν συνθήκες διατήρησης των θέσεων εργασίας και την δημιουργία νέων.

Για να ενισχύσει  το αίσθημα της “Αυτοπεποίθησης” , στο οποίο ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε πολλές φορές, θύμισε τον επιτυχή τρόπο αντιμετώπισης, πριν από μερικούς μήνες, της προσπάθειας εισβολής από τον Έβρο αλλά και της πανδημίας στη συνέχεια .

Συμπερασματικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην φετινή παρουσία στη Θεσσαλονίκη απάντησε στα ερωτήματα και τις αγωνίες των πολιτών,  έδωσε σαφείς, ξεκάθαρες, συγκεκριμένες και κατανοητές εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει, στο άμεσο μέλλον, τα φλέγοντα αυτά ζητήματα και πως θα ξεπεράσουμε τις σημερινές δυσκολίες για μπούμε στο δρόμο της ομαλότητας και  της ανάπτυξης.

Ήταν μια πειστική και ελπιδοφόρα παρουσία

 

 

 

https://www.thessnews.gr/article/forum/178416/elpidofora-parousia

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!